Rakennuslupien määrä ja asuinrakentamisen arvo laskussa

Kuva: Juha Karvonen

Tilastokeskuksen tietojen mukaan asunnoille myönnettyjen rakennuslupien määrä laski vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 31 prosenttia ja asuinrakentamisen arvo lähes 2 prosenttia.

Rakennuslupia myönnettiin vuoden 2019 tammi–maaliskuun aikana yhteensä 7,7 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 11,8 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna.

Asuntorakentamisessa rakennuslupien kuutiomäärä laski 24,2 ja liike- ja toimistorakentamisessa 46,0 prosenttia vuodentakaisesta. Rakennuslupia myönnettiin 7 580 asunnolle, 2,3 miljoonaa kuutiometriä. Vuotta aiemmin vastaavat luvut olivat 10 986 asuntoa ja 3,1 miljoonaa kuutiometriä. Asuintalojen kuutiomäärä väheni vuodentakaisesta 27,0 prosenttia,  rivi- ja ketjutalojen 28,5 prosenttia ja erillisten pientalojen 15,6 prosenttia. Rakennuslupien määrä asunnoille väheni 31,0 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 0,8 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 13,6 prosenttia. Asuinrakentamisen arvo laski 1,7 prosenttia, asuinrakentamisen arvo laski ensimmäisen kerran vuoden 2015 jälkeen.

Lue lisää Tilastokeskuksen tilastojulkistuksesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää