Rakennus- ja kaavatietorekisterit yhteen

Kuva: Bigstockphoto

Ympäristöministeriö käynnistää vuoden 2020 alussa ohjelman, jolla on tarkoitus luoda uusi rakennetun ympäristön valtakunnallinen rekisteri ja tietoalusta.

Kaikkien maankäytön ja rakentamisen päätösten, kuten kaavapäätösten ja rakennuslupien on tarkoitus tukeutua uuteen rekisteriin. Se kokoaa yhteen nykyiset rakennus- ja kaavatietoja sisältävät rekisterit, ja sen sisältämät tiedot tulevat myös muiden palveluiden käytettäviksi. Rekisterin on tarkoitus helpottaa kunnissa tehtävää suunnittelu- ja kaavoitustyötä, lisätä kansalaisten mahdollisuuksia saada tietoa omasta ympäristöstään sekä luoda mahdollisuuksia rakennusten ja muun infran paikkatietoon ja elinkaareen liittyvien uusien palveluiden kehittämiseen ja kiertotalouden edistämiseen.

Hallitus osoittaa budjetissaan 15 miljoonaa euroa rakennetun ympäristön palveluiden digitalisointiin. Summasta 7,3 miljoonaa osoitetaan vuodelle 2020. Rakennetun ympäristön digitaalisen alustan avulla arvioidaan olevan mahdollista saavuttaa alalla merkittäviä, jopa miljardiluokan tuottavuushyötyjä.

Lue lisää ympäristöministeriön tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti