Pyörien varastaminen pyörävarastosta on poliisin mukaan kasvava ilmiö

Kuva: Ralf Ahlskog

Talven jälkeen polkupyöräänsä taloyhtiön varastosta hakeva voi kokea ikävän yllätyksen. Lukittukin pyörä on saattanut kadota.

Rikosylikomisario Pälvi Suokas Hämeen poliisista kertoo Ylen haastattelussa, että pyörien vieminen pyörävarastosta on kasvava ilmiö.

Erityisesti taloyhtiöt, joiden asukkaissa on vaihtuvuutta, ovat pyrkineet suojaamaan tilojaan sähköisten lukkojen ja kameroiden avulla. Kameroista on apua varkaiden tunnistamisessa, mutta kun rikos paljastuu, pyörä on usein jo myyty tai välitetty eteenpäin.

– Olemme kameroiden avulla tunnistaneet tekijöitä, jotka pyöriä paljon vievät. Valitettava tosiasia kuitenkin on, että pyörää saadaan harvoin takaisin, Suokas toteaa.

Polkupyörän tunnistetiedot talteen

Rikosylikomisario Suokkaan mukaan sähköpyörien osuus pyörävarkauksissa on kasvussa. Anastetuista noin joka kymmenes on sähköpyörä. Pyöriä viedään sieltä, missä niitä on eniten, eli varkaudet keskittyvät isoimpiin kaupunkeihin.

Poliisi muistuttaa, että rikosilmoitus anastetusta pyörästä kannattaa aina tehdä, samoin ottaa ylös ja pitää tallessa pyörän tunnistetiedot ja erityistuntomerkit.

Tarkkoja tunnistetietoja tarvitaan, kun tehdään ilmoitus pyörävarkaudesta. Ilman niitä poliisin on mahdoton yhdistää varkaalta tai muuta kautta takaisin saatua pyörää ja omistajaa toisiinsa.

Tälläkin hetkellä mittava määrä pyöriä kaipaa omistajaansa poliisien suojissa.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti