Pyöräliitto: Taloyhtiöiden pyöräpysäköinnin tukeminen auttaisi metallialaa

Pyöräliitto ehdottaa taloyhtiöiden pyöräpysäköinnin tukemista 2 miljoonalla eurolla. Laadukkaan pysäköinnin puute on suurimpia esteitä sähköpyörien ja erityisesti tavarapyörien yleistymiselle. Valtion tuki vauhdittaisi pyöräpysäköinnin rakentamista taloyhtiöissä, kannustaisi kaupunkilaisia sähkö- ja tavarapyöräilyyn sekä toisi elvytystä suomalaisille metallipajoille.

Talloyhtiöissä on vaikea saada edistettyä pyöräpysäköinnin kehityshankkeita ilman tukea. Pyöräilyn suurin potentiaali on alueilla, joissa on taloyhtiöitä, eli kaupungeissa. Täten tuki olisi Pyöräliiton mukaan kohdennettu ja tehokas. Toinen ongelma taloyhtiöissä liittyy pyörien lataamiseen. Joidenkin markkinoilla olevien sähköpyörämallien akkua ei voi irrottaa ilman työkaluja, jolloin lataus on tehtävä pyöräpysäköinnin yhteydessä. Paloturvallisuussyistä taloyhtiöt usein kieltävät akkujen lataamisen pyörävarastoissa.

Valtaosa laadukkaista pyörätelineistä valmistetaan suomalaisissa metallipajoissa. Täten tuki pyöräpysäköinnille olisi hyvin perusteltu myös elvytyksen näkökulmasta.

Pyöräliitto ehdottaa, että tukea myönnettäisiin runkolukittavalle ja katetulle pyöräpysäköinnille sekä polkupyörien ja muiden keveiden sähköajoneuvojen latausinfralle ja siihen liittyvälle turvallisuustekniikalle. Tuen voisi myöntää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, samalla tavalla kuin sähköautojen latauspisteiden kohdalla. Tukeen tulisi varata alkuvaiheessa noin kaksi miljoonaa euroa.

Lue lisää Pyöräliiton sivuilta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti