Puurakentaminen tasavertaiseksi vaihtoehdoksi Järvenpäässä

Kuva: Järvenpään kaupunki

Järvenpään kaupunki on käynnistänyt hankkeen puurakentamisen edistämiseksi kaupungissa tänä keväänä. Hanke saa rahoitusta ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelmasta.

Hankkeessa kehitetään kaupungin rakentamiseen liittyvää suunnitteluprosessia tuottamalla vähähiilisen rakentamisen työkirja ja toimintaohje kesään 2021 mennessä. Kehittämishanke tuottaa ajankohtaista tietoa puurakentamisen kustannus-, päästö- ja muista vaikutuksista.

Päätavoitteena on, että pienen hiilijalanjäljen massiivipuurakentamisesta muodostuisi tasavertainen vaihtoehto muiden rakennusmateriaalien rinnalle ja sen mahdollisuudet huomioitaisiin jo rakennushankkeiden kilpailuttamisessa Järvenpäässä.

Tasavertaisella tarkoitetaan sitä, että puurakentamisen hyödyt ja kustannukset huomioidaan muun muassa hankekilpailutuksissa, kun rakennuttamisesta päätetään. Rakennuttamisessa tulee pohtia investointikustannusten lisäksi rakennuksen koko elinkaarta. Nykyoletuksella massiivipuu olisi 10 % kalliimpi kuin vertailtavat materiaalit – tämän olettamuksen todenperäisyys selvitetään hankkeen aikana.

Puurakentamisen hanke vastaa vuonna 2019 Järvenpäässä tehtyyn valtuustoaloitteeseen, jossa puurakentamista haluttiin lisätä Järvenpäässä. Aloitteessa puurakentaminen nähtiin tehokkaana keinona saavuttaa asetetut ilmastotavoitteet ja edistää esimerkiksi täydennysrakennusta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti

KÄVIJÄTUTKIMUS

Kerro mielipiteesi Kiinteistölehden verkkosivusta, vastaa ja voita 100€!
Klikkaa tästä
close-link