Putkiremontti kannattaa tehdä huoneistokohtaisia vesimittareita asennettaessa

Osalle taloyhtiöitä energiatehokkuusdirektiivin edellyttämät huoneistokohtaiset vesimittarit käyvät kalliiksi. Mittarien asentaminen ilman putkiremonttia voi asiantuntijan mukaan olla lähes mahdotonta, kirjoittaa Ilta-Sanomat (10.1.2020).

Vedenkulutusasiantuntijayritys Verton vanhempi erityisasiantuntija Tapio Rask kertoo, että ilman putkiremonttia huoneistokohtaisten vesimittarien asentaminen on lähes mahdotonta, ja teknologia edellyttää tässäkin putkien katkaisua anturia varten.

Muutostyö maksaa vanhoissa taloyhtiöissä tuhanisa euroja asuntoa kohti. Jos ennen 2010-lukua rakennettuun taloon asennetaan asuntokohtaiset vesimittarit, kannattaa samassa yhteydessä tehdä jo täydellinen putkiremontti, sanoo Rask. Hänen arvionsa mukaan noin puolissa viime vuosina toteutuneissa putkiremonteissa taloyhtiö on valinnut paikan päällä luettavan halvemman vesimittarin. Kyseisissä taloyhtiöissä laitteisto joudutaan direktiivin myötä uusimaan.

Kustannukset ovat noin 500 euroa asuntoa kohden, jos mittarit asennetaan saneerauksen yhteydessä tai vanhat mittarit vaihdetaan etäluettaviin malleihin. Jotkut taloyhtiöt ovat putkisaneerauksen yhteydessä tehneet varauksen mittarien vaihdon helpottamiseksi, ja näissä tapauksissa muutos maksaa noin 700 euroa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti