Premicon uusi asuntorahasto rakennuttamassa 1 700 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa

Vuokra-asuntoihin erikoistunut kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Premico avaa uuden, kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja rakennuttavan kiinteistöpääomarahastonsa lisäpääomille. Premico Asuntorahasto II Ky:n tarkoituksena on rakennuttaa 1700 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulle ja muihin Suomen kasvukeskuksiin vuoden 2023 loppuun mennessä.

Premico Asuntorahasto II Ky on perustettu 2019 joulukuussa ja sen tavoitteena on rakennuttaa noin 1700 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa Suomen kasvukeskuksiin vuoden 2023 loppuun mennessä. Kohteet on pääosin tarkoitus rakennuttaa ARA:n niin sanotuilla lyhyillä 10 vuoden korkotukilainoilla. Rahasto keräsi noin puolet sen tarvitsemasta pääomasta alkuvuoden aikana ja tavoitteena on kerätä lisäpääomat syksyyn 2020 mennessä. Premico Asuntorahasto II Ky:llä on tällä hetkellä rakenteilla tai esisopimusvaiheessa 511 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulle.

”Olemme panostaneet alkuvuoden aikana erittäin paljon kohdehankintaan, ja onnistuneet siinä hyvin. Avaamme rahaston nyt uusille pääomille ja varmistamme näin asuntotuotantotavoitteemme saavuttamisen seuraavan kolmen vuoden aikana.” kertoo Premicon toimitusjohtaja Janne Vaula yhtiön tiedotteessa.

Rahaston omistamien asuntojen vuokratasot ovat, riippuen kohteesta, neliömetriä kohden kahdesta viiteen euroa kuukausitasolla edullisempia kuin vastaavissa vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa.

”Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen puute koetaan merkittäväksi ongelmaksi, joka estää muun muassa työvoiman liikkumista ja hidastaa näin myös talouden kehittymistä. Rahastoissamme sijoittajina on muun muassa ammattiliittoja, yliopistosäätiöitä sekä yksityisiä säätiöitä. Olemme myös itse sijoittaneet rahastoon. Kaikkia sijoittajiamme yhdistää halu kantaa yhteiskuntavastuuta yhdistettynä maltilliseen tuottotavoitteeseen.” Vaula kertoo.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti