Porvoon kaupungin A-yhtiöt asensi tuhat aurinkokennoa vuokrataloihinsa

Porvoon kaupungin omistama vuokratalokonserni A-yhtiön seitsemässä vuokratalokohteessa on aloitettu aurinkoenergian tuottaminen. Tavoitteena on tuottaa viisi prosenttia taloyhtiösähköstä auringosta vuoteen 2024 mennessä, kirjoittaa Uusimaa (30.9.2020).

Aurinkopaneeleilla kerätty energia hyödynnetään ensisijaisesti talojen omassa sähkönkulutuksessa. A-yhtiöiden seitsemään vuokratalokohteeseen on asennettu noin 1 000 aurinkokennoa. Muutaman kuukauden kokeilun perusteella ne ovat tuottaneet uusiutuvaa energiaa kolme prosenttia koko A-yhtiöiden sähkönkulutuksesta. Tavoitteena on tuottaa itse viisi prosenttia kaikissa talokohteissa kulutetusta sähköstä vuoteen 2024 mennessä.

A-yhtiöiden kiinteistöjohtaja Teppo Riski kertoo, että yhtiössä ollaan tyytyväisiä Porvoon Energian kanssa alkaneeseen yhteistyöhön ja saaavutettuun järjestelyyn. Jo kokeilujen ja aurinkovoimaloiden hyödyllä tavoite voi toteutua, ja pyrimme vielä moninkertaistamaan voimaloiden määrän A-yhtiöissä, Riski sanoo. Hänen mukaansa oletuksena on, että aurinkopaneelit asennetaan jatkossa kaikkiin uusiin ja peruskorjattaviin kohteisiin.

Porvoon Energian ympäristö- ja kehityspäällikkö Jukka Rouhiainen kertoo artikkelissa, että pilotilla kerrytetään kokemusta tulevaisuuden energiayhteisöjen varalta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti