Porin Asuntomessujen rakennustekninen mallikohde valittu

Kuva: Tomi Glad/Suomen Asuntomessut

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK on valinnut Porin asuntomessualueella rakennusteknisesti onnistuneesti toteutetuksi kohteeksi talon numero 24 As Oy Porin Villa Sunin.

Tämän vuoden valinta on valoisa paritalokohde, jonka selkeä ulkomuoto sai kiitosta. Talon suuret lasipinnat tuovat valoa ja avaruutta sisätiloi­hin sekä lisäävät tilantuntua. Rakentaja on rakennusalan ammattilainen, joka halusi itselleen toimivan ja käytännöllisen pohjaratkaisun.

Rakennuttaja Jari Rintamäen tarkoituksena oli rakentaa moderni ja nykytarpeeseen mahdollisimman hyvin soveltuvan koti. Paritalo on suunniteltu siten, että aikuisella lapsella on ”oma koti” samassa taloyhteisössä omine sisäänkäynteineen.

– Rakennustekninen laatu kulkee käsi kädessä sen kanssa, että koti huomioi ihmiselämän eri vaiheet. Väliaikaisratkaisujen sijaan luodaan kestävyyttä, toteaa Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala.

Raati arvosti valinnassa sitä, että talo erottui rakennusteknisesti muista alueen taloista. Paritalo on taitavasti suunniteltu ja rakentamisen viimeistelyyn on panostettu. Talon pohjaratkaisu oli valitsijoiden mieleen, lopputulos on varsin asumismyönteinen.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti