Poistoilmaventtiili puhtaaksi

Toimiva ilmanvaihto vaikuttaa asumismukavuuteen ja -terveyteen. Yleensä on helppo huomata, jos asunnon ilmanvaihto ei toimi oikein. Asunnon ilma saattaa tuntua tunkkaiselta. Toimiva ilmanvaihto edistää myös kosteiden tilojen kuivumista.

Huoneistossa on yleensä kahdenlaisia venttiilejä, poistoilmaventtiileitä, jotka sijaitsevat yleensä keittiössä ja kylpyhuoneessa ja tuloilmaventtiileitä, joita tulisi olla huoneissa joissa oleskellaan. Tuloilmaventtiilejä kutsutaan korvausilmaventtiileiksi, ulkoilmaventtiileiksi tai raitisilmaventtiileiksi. Uuden kunnossapitovastuutulkinnan mukaan taloyhtiö huolehtii jatkossa tuloilmaventtiilien suodattimien vaihdosta. Osakkaan/asukkaan vastuulla on poistoilmaventtiilin puhdistaminen edelleenkin.

Poistoilmaventtiilin puhdistus

Rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä voi olla painovoimainen tai koneellinen. Poistoilmaventtiilit toimivat hieman eri tavoin koneellisessa ja painovoimaisessa ilmanvaihdossa.

Poistoilmaventtiilit tulee puhdistaa säännöllisesti. Likainen venttiili toimii huonosti, mikä heikentää ilmanvaihtoa ja sisäilman laatua. Puhdista poistoilmaventtiilit, kun niihin on kertynyt silmin havaittavaa likaa. Puhdistustarve on hyvä tarkastaa 2-4 kertaa vuodessa.

Painovoimaisessa ilmanvaihdossa poistoilmaventtiilin lautanen irroitetaan ja puhdistetaan vedellä ja miedolla pesuaineella.

Koneellisen ilmanvaihdon poistoilmaventtiili pyyhitään joko paikoillaan tai irrotetaan puhdistamista varten kokonaan.

Katso videolta ohjeet puhdistukseen.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti