Pohjoismaalaiset eivät lotraa suihkussa

Kuvituskuva. Kuva: IDO

IDOn tilaaman Pohjoismaisen suihkukyselyn* perusteella enemmistö vastaajista (48%) viettää suihkussa keskimäärin 5-10 minuuttia. Suihkussa käydään pääosin kerran päivässä, puolet käy aamulla ja puolet illalla. Suuria eroavaisuuksia ei eri maiden välillä löytynyt, pohjoismaalaiset eivät lotraa suihkussa.

Ruotsalaiset pesevät hampaat suihkussa

Pääosin suihkussa rentoudutaan, mutta siellä myös lauletaan, sheivataan, höpötetään ja unelmoidaan. Ja pestään hampaat. Suomalaisille suihkussa käynti on tarpeellista peseytymistä, tanskalaisille taas rentoutumista.

Suomalaiset eroavat naapurimaistaan siinä, että suihkussa käynti ja saunominen liittyvät meillä yhteen. Moni suomalainen vastaaja kertoi suihkun tuntuvan parhaalta saunan jälkeen, norjalaiset taas kokivat suihkun tuntuvan parhaalta ulkoilun jälkeen.

Suihkuun ei kaivata viihdykettä, laatua kylläkin

Valtaosa vastaajista ei kaipaa televisiota, nettiä tai puhelimeen puhumista suihkussa. Musiikkia kylläkin haluttaisiin suihkussa kuunnella.

Kylpyhuone halutaan sisustaa laadukkaasti kaikkialla Pohjoismaissa. Kotimaisuus ei juurikaan ollut tärkeää tuotteiden valinnassa. Tyyli ja edullisuus olivat myös tärkeitä kriteereitä valittaessa sisustusta kylpyhuoneeseen.

Lisää tilaa kaivataan

Ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset kaipasivat suomalaisia enemmän tilaa kylpyhuoneeseen. Tyyliä myös haluttiin uusia ja saada lisää säilytystilaa. Moni vastaaja oli myös tyytyväinen nykyiseen kylppäriinsä.

Nuoret aikuiset viettävät suihkussa eniten aikaa

Suomalaisten suihkukäyttäytymisessä on eroja. Vanhemmat ihmiset käyvät nuoria harvemmin suihkussa ja ovat siellä vähemmän aikaa. Vanhemmiten myös toivotaan enemmän turvaratkaisuja kylpyhuoneeseen.

*) Kysely toteutettiin neljässä Pohjoismaassa (Suomi, Ruotsi, Tanska ja Norja) verkkokyselynä maaliskuussa 2017. Kyselyssä oli 4 023 vastaajaa (Suomi 1010, Ruotsi 1005, Tanska 1006, Norja 1002).

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti