Pk-seudun kiinteistömarkkinoilla vilkasta, rakentamisen tahti pysyy ensi vuonnakin

Kiinteistöille on yhä vahvaa sijoituskysyntää ja kiinteistökauppoja tehdään lähes yhtä paljon kuin viime vuosina. Vuokrien odotetaan nousevan kaikissa suurissa kaupungeissa. Rakentamisen odotetaan pysyvän vilkkaana ensi vuonnakin, vaikka sen huippu ohitettiin vuonna 2019, ilmenee RAKLIn pääkaupunkiseudun kiinteistö- ja rakennusmarkkinoiden suhdannetiedotteesta (2/2019).

Maailmantalouden kasvun hidastumisesta huolimatta taantumaa ei ennakoida. Suomen talouskasvu oli vuoden 2019 kolmannen neljänneksen kasvun osalta ennakoitua suurempi. Talouskasvu on tänä vuonna samaa luokkaa kuin viime vuonna, 1,5-1,7 prosenttia. Ensi vuodelle ennuste on noin 1 prosentti. Matala korko, rahan saatavuus, sijoittajien kiinnostus kiinteistöihin sekä kuluttajien hyvä luottamus omaan talouteensa ovat tärkeitä rakentamisen kysynnän kannalta.

Tilastokeskuksen mukaan rakentamisen määrä väheni vuoden 2019 tammi-syyskuussa yhden prosentin, ja Foreconin ennuste koko vuodelle on -2 prosenttia. Syksyn jälkeen rakentamisen näkymät ovat piristyneet ja vuonna 2020 rakentamisen määrä pysyy lähes nykyisellä tasolla, ilmenee suhdannetiedotteesta. Ensi vuoden rakentamisen vetureita ovat toimitila- ja korjausrakentaminen asuntorakentamisen vähentyessä.

Lue lisää tiedotteesta

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti