Pikaremontit leviävät kylpyhuoneista ikkunasaneeraukseen

As Oy Hakin Emäntä Raisiossa päätti vaihtaa kuusikerroksisen talon yhteensä kaikki 177 ikkunaa ja ovea kerralla uusiin. Urakoitsijaksi valittiin useista vaihtoehdoista Pihla pitkän kokemuksen ja asiantuntevan myyjän vuoksi. Asennus toteutettiin ennätysajassa vain kuuden arkipäivän aikana. Kuva: Pihla

Uutiset putkiremonttien kehittymisestä tehokkaampaan ja innovatiivisempaan suuntaan ovat sysänneet koko alaa konseptoimaan uusia toimintamalleja. Nyt myös ikkuna- ja ovialan toimijat seuraavat LVI-yritysten esimerkkiä tarjoamalla mahdollisuutta pikaurakoihin.

Kerrostalon ikkunaremontti kestää tavallisesti vähintään kuukauden. Rakennuksessa pitkään vallitsevat työmaaolosuhteet luovat haasteita asukkaiden elämiselle ja turvallisuudelle. Taloyhtiö toimii remontin rakennuttajana ja on siten viimekädessä vastuussa työmaan turvallisuudesta.

Yli 20 vuotta ikkunoita ja ovia valmistanut sekä asentanut Pihla teki Raisiossa kerrostalon ikkunaremontin vain viikossa.  Asennustyön laatu, turvallisuus ja asiakastyytyväisyys eivät kärsineet ennätysnopeudesta huolimatta, päinvastoin.

Huolellinen pohjatyö tärkeää

As Oy Hakin Emäntä Raisiossa päätti vaihtaa kuusikerroksisen talon yhteensä kaikki 177 ikkunaa ja ovea kerralla uusiin. Urakoitsijaksi valittiin useista vaihtoehdoista Pihla pitkän kokemuksen ja asiantuntevan myyjän vuoksi. Asennus toteutettiin ennätysajassa vain kuuden arkipäivän aikana.

”Näin nopeasti tehty ikkuna- ja oviremontti edellyttää huolellista pohjatyötä. Jokainen työvaihe on rytmitetty samaan tahtiin tuotannon ja logistiikan kanssa”, Pihlan projektipäällikkö Rauno Kärkäinen kertoo.

Pihlan kehittämässä toimintamallissa jokainen työvaihe varmistetaan tiettyjen laatukriteerien kautta. Erityisen nopea työtahti perustuu asennuksen laatujärjestelmään, jossa työvaiheiden suunnittelu ja hukan minimointi ovat avainasemassa.

”Jokaisella työntekijällä on tarkasti tiedossa omat tehtävät. Tarkka suunnittelu mahdollistaa nopeuden laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä”, Pihlan työpäällikkö Jouni Kuusiniemi sanoo.

Turvallisuus keskiössä

Turvallisuuden huomioiminen on peruslähtökohta onnistumiselle. As Oy Hakin Emännässä kokonaisuutta valvoi turvallisuuden näkökulmasta asiaan nimetty koordinaattori.

”Työmaa on rajattu asianmukaisesti ja esimerkiksi oven ympärille on rakennettu turvallisuutta lisäävä katos”, turvallisuusasioista vastaava valvoja Tero Rönnemaa kertoo.

Jotta asennustyö saadaan sujumaan jouhevasti ja turvallisesti, on asukkaiden tiedottaminen avainasemassa.

”Vain viikon kestävässä remontissa tiedottamisen merkitys korostuu. Toiminnan etenemisestä on kerrottava asukkaille päivittäin”, Kärkäinen kertoo.

Näin remontin mukanaan tuoman poikkeustilan haitat pidetään mahdollisimman pieninä. Taloyhtiö ja asukkaat arvostavat nopeaa ja siistiä toimintaa.

”Meille asukkaille on koitunut erittäin vähän haittaa. Olemme saaneet tarvittavan tiedon remonttiin varautumisesta ajallaan ja hommat on hoidettu kerralla kuntoon”, puheenjohtaja Mirja Hörkkö vakuuttaa.”

Pihlan tapa tehdä kerrostalon ikkuna- ja oviremontti mahdollistaa talon asukkaiden normaalin elämän jatkumisen aiempaa nopeammin. Lyhyempi työmaa-aika vähentää sekä asukkaiden että asentajien turvallisuusriskejä. Nopeus edellyttää kaikilta työntekijöiltä tarkkuutta ja ammattitaitoa

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti