Peruskorjattaville taloyhtiöille opas sisäverkkojen rakentamiseen

Kun taloyhtiöön on tulossa merkittävä peruskorjaus, myös sisäverkko on pääsääntöisesti uudistettava. Traficom on julkaissut oppaan sisäverkkojen rakentamisvelvoitteesta saneerausta suunnitteleville tai toteuttaville taloyhtiöille.

Lain tarkoittamissa peruskorjaushankkeissa, kuten huoneistoihin yltävissä laajoissa sähkö- tai putkiremonteissa, on uudistettava myös sisäverkko, jos rakennuksessa tai kiinteistössä ei ole vielä nopeita laajakaistayhteyksiä tukevaa sisäistä viestintäverkkoa ja jos verkon rakentaminen peruskorjauksen yhteydessä on rakennusteknisesti perusteltua. Uudiskohteissa on aina rakennettava nopeita laajakaistayhteyksiä tukeva sisäinen viestintäverkko, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Sisäverkon rakentamista, uudistamista tai kunnostamista koskevasta velvollisuudesta säädetään sähköisen viestinnän palveluista (917/2014) annetussa laissa. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Pikaopas tietoliikenneverkkoihin kertoo tiivistetysti sisäverkkojen rakentamisvelvoitteen sisällön.

Lue lisää Traficomin tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti