Pelkkä pelastussuunnitelma ei riitä, tarvitaan myös tehokasta viestintää

Tulipalot estetään parhaiten toimivilla palovaroittimilla ja pitämällä huolta turvallisen asumisen ohjeista. Myös pelastussuunnitelma on oltava ajan tasalla ja taloyhtiöiden asukkaiden saatavilla. Pelastussuunnitelma itsessään ei riitä tulipalon sattuessa, on myös viestittävä aktiivisesti, muistuttaa Kirkkonummen Sanomat.

Isännöintiliiton suositus on, että taloyhtiö ottaisi vastuulleen myös paristokäyttöiset palovarottimet. Näin varmistettaisiin, että jokaisessa huoneistossa on toimiva palovaroitin. Pariston vaihtaminen voi olla hankalaa esimerkiki vanhuksille, Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén kertoo. Sähköverkkoon kytketyt palovarottimet ovat taloyhtiön vastuulla, paristokäyttöisistä huolehtivat asukkaat itse. Osa taloyhtiöistä on jo ottanut paristoilla toimivien palovaroittimien kunnossapidon ja paristojen vaihdon tehtäväkseen.

Oman taloyhtiön riskit on tunnistettava ja tehtävä tarvittavat toimet niiden poistamiseksi. Lisäksi talon turvallisuusasioista asukkaille tiedottaminen on myös äärimmäisen tärkeää. Pelastussuunnitelmaa täytyykin aktiivisesti toteuttaa käytännössä ja arjessa, jotta kaikilla asukkailla on tarvittava tieto ja tunne turvallisuudesta, kertoo Jaana Sallmén.
Joulun aikaan taloyhtiöt voivat tiedotteilla muistuttaa tulien ja valojen paloturvallisesta käsitettelystä.

Paloturvallisuusviikkoa vietetään 23.11.–1.12. Joulukuun ensimmäinen päivä on palovaroitinpäivä.

Kirkkonummen Sanomat 28.11.2019

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti