Pelastusturvallisuuden vuositilastot julki Taloyhtiötapahtumassa

SAfetum taloyhtiötapahtumassa. Safetumin asiantuntija taloyhtiön riskitarkastuksella yhdessä hallituksen puheenjohtajan kanssa. Kuva: Safetum

Kodin turvallisuus on elämän kivijalka. Taloyhtiöt hoitavat ja ylläpitävät satojentuhansien Suomalaisten kotien turvallisuutta, joten pelastusturvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota.

– Hyvä turvallisuusindeksi kohottaa myös asunto-osakkeiden arvoa, toteaa Safetumin operatiivinen johtaja Teemu Kajava.

Safetum on vuonna 2012 aloittanut, lähes 30 henkilön pelastus- ja työturvallisuuteen erikoistunut palveluyritys. Kajava luennoi kevään Taloyhtiötapahtumassa taloyhtiöiden pelastusturvallisuudesta.

– Julkaisemme taloyhtiötapahtumassa vuoden 2018 pelastusturvallisuuden vuositilastot Suomessa. Se on ehdottomasti tämän vuoden kärkijulkaisu kiinteistö- ja turvallisuusalalla, Kajava jatkaa.

Kaikkien oman kodin ja taloyhtiöiden turvallisuudesta kiinnostuneiden kannattaa nyt tulla paikalle. Erityisesti heidän, jotka tekevät kiinteistöissä käytännön päätöksiä turvallisuusratkaisujen suhteen.

Riskien valvonta taloyhtiöissä on heikkoa

Mitkä sitten ovat suurimpia haasteita taloyhtiöiden pelastusturvallisuudelle?

– Omatoiminen riskien valvonta on heikkoa. Taloyhtiöt eivät hoida turvallisuutta riittävän suunnitelmallisesti ja käytännön teot usein puuttuvat. Turvallisuus jää liian monessa taloyhtiössä vain pelastussuunnitelma-dokumentin tasolle, Kajava kiteyttää.

Kun asiat jätetään rempalleen, johtaa se pahimmillaan ihmisen kuolemaan tulipalossa ja kodin tuhoutumiseen. Vaarallinen riski on Kajavan mukaan esimerkiksi se, että jos puutteellisten palo- osastointien vuoksi tulipalo pääsee leviämään ympäri taloa niin nopeasti, etteivät asukkaat ehdi turvaan.

Yksi viime vuosien ikävimpiä tilanteita pelastus- ja paloturvallisuuden suhteen on Kajavan mielestä Vuosaaren tulipalo. Tulipalossa kuoli perheen lapset ja äiti.

– Paloturvallisuustekniikka ei toiminut ja tämän vuoksi perhe ei havahtunut tilanteeseen ajoissa. He tukehtuivat savuun oman kodin lattialle. Järkyttävä onnettomuus, toteaa Kajava.

Havaittuja riskejä osataan myös korjata

Taloyhtiöiden pelastusturvallisuudessa on myös paljon positiivisia asioita. Erityisesti Kajavaa ilahduttaa lisääntynyt suunnitelmallisuus ja riskihavaintojen korjaaminen.

– Me suoritamme vuosittain pelastus- ja riskivalvontaa yli 4000 kiinteistöön. Erityisesti ilahduttaa, kun asiakkaamme korjaavat havaittuja riskejä yhä useammin ja aktiivisemmin. Se on vastuullista kiinteistöjohtamista ja kohottaa myös taloyhtiön osakkeiden arvoa, kiteyttää Kajava lopuksi.

Taloyhtiön pelastusturvallisuus -luento
Messukeskus, Siipi kokous- ja tapahtumamaailma
Sali 206, klo 11:30-12:00

Lisätietoa

Safetum-yrityssivu

Ilmoittaudu Taloyhtiötapahtumaan

Tapahtuman seminaariohjelma

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti