Pelastusturvallisuuden vuositilastot julki Taloyhtiötapahtumassa

Kodin turvallisuus on elämän kivijalka. Taloyhtiöt hoitavat ja ylläpitävät satojentuhansien Suomalaisten kotien turvallisuutta, joten pelastusturvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota.

– Hyvä turvallisuusindeksi kohottaa myös asunto-osakkeiden arvoa, toteaa Safetumin operatiivinen johtaja Teemu Kajava.

Safetum on vuonna 2012 aloittanut, lähes 30 henkilön pelastus- ja työturvallisuuteen erikoistunut palveluyritys. Kajava luennoi kevään Taloyhtiötapahtumassa taloyhtiöiden pelastusturvallisuudesta.

– Julkaisemme taloyhtiötapahtumassa vuoden 2018 pelastusturvallisuuden vuositilastot Suomessa. Se on ehdottomasti tämän vuoden kärkijulkaisu kiinteistö- ja turvallisuusalalla, Kajava jatkaa.

Kaikkien oman kodin ja taloyhtiöiden turvallisuudesta kiinnostuneiden kannattaa nyt tulla paikalle. Erityisesti heidän, jotka tekevät kiinteistöissä käytännön päätöksiä turvallisuusratkaisujen suhteen.

Riskien valvonta taloyhtiöissä on heikkoa

Mitkä sitten ovat suurimpia haasteita taloyhtiöiden pelastusturvallisuudelle?

– Omatoiminen riskien valvonta on heikkoa. Taloyhtiöt eivät hoida turvallisuutta riittävän suunnitelmallisesti ja käytännön teot usein puuttuvat. Turvallisuus jää liian monessa taloyhtiössä vain pelastussuunnitelma-dokumentin tasolle, Kajava kiteyttää.

Kun asiat jätetään rempalleen, johtaa se pahimmillaan ihmisen kuolemaan tulipalossa ja kodin tuhoutumiseen. Vaarallinen riski on Kajavan mukaan esimerkiksi se, että jos puutteellisten palo- osastointien vuoksi tulipalo pääsee leviämään ympäri taloa niin nopeasti, etteivät asukkaat ehdi turvaan.

Yksi viime vuosien ikävimpiä tilanteita pelastus- ja paloturvallisuuden suhteen on Kajavan mielestä Vuosaaren tulipalo. Tulipalossa kuoli perheen lapset ja äiti.

– Paloturvallisuustekniikka ei toiminut ja tämän vuoksi perhe ei havahtunut tilanteeseen ajoissa. He tukehtuivat savuun oman kodin lattialle. Järkyttävä onnettomuus, toteaa Kajava.

Havaittuja riskejä osataan myös korjata

Taloyhtiöiden pelastusturvallisuudessa on myös paljon positiivisia asioita. Erityisesti Kajavaa ilahduttaa lisääntynyt suunnitelmallisuus ja riskihavaintojen korjaaminen.

– Me suoritamme vuosittain pelastus- ja riskivalvontaa yli 4000 kiinteistöön. Erityisesti ilahduttaa, kun asiakkaamme korjaavat havaittuja riskejä yhä useammin ja aktiivisemmin. Se on vastuullista kiinteistöjohtamista ja kohottaa myös taloyhtiön osakkeiden arvoa, kiteyttää Kajava lopuksi.

Taloyhtiön pelastusturvallisuus -luento
Messukeskus, Siipi kokous- ja tapahtumamaailma
Sali 206, klo 11:30-12:00

Lisätietoa

Safetum-yrityssivu

Ilmoittaudu Taloyhtiötapahtumaan

Tapahtuman seminaariohjelma

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

julkisivuremontista

14.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön julkisivuremontista tulee tietää

Julkisivuremontti on yksi taloyhtiön suurimmista remonteista. Hyvin toteutettuna se lisää kiinteistön arvoa ja parantaa asumismukavuutta. Lue tästä, miten remontissa voi onnistua parhaalla tavalla.

Raksystems

julkisivun kunnossapito

22.7.2022

Tarkista julkisivusi

Kiinteistön julkisivuihin kertyy jatkuvasti likaa, levää, hometta, sammalta ja jäkälää. Ne kannattaa siivota säännöllisesti pois, jotta pinta pysyy pidempään kunnossa. Näin taloyhtiö säästää myös rahaa, kun julkisivua ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa.

ryhmäkorjaushanke

16.9.2022

Ryhmävoimaa korjaamiseen, viihtyvyyttä asumiseen

Turkulaisessa Hepokullan lähiössä on käynnissä laaja ryhmäkorjaushanke. Alueen kerrostaloille oli kerääntynyt korjausvelkaa vuosien saatossa, ja nyt ne päätettiin korjata kaikki yhtä aikaa. Yhteistyö on tuonut hankkeeseen sujuvuutta ja nopeutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

täydennysrakentaminen

30.11.2022

Täydennysrakentaminen tuo mahdollisuuksia

Monella taloyhtiöllä on suuri piha-alue, ja kasvukeskuksissa kaivataan rakennettavaa maata. Täydennysrakentaminen tuo mahdollisuuden hyödyntää tyhjää tonttia. Helsingin Oulunkylässä As Oy Kivipadontie 6:n tontille nousee kaksitasoinen pysäköintitila sekä kaksi asuintaloa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti