Pelastusturvallisuuden vuositilastot julki Taloyhtiötapahtumassa

Kodin turvallisuus on elämän kivijalka. Taloyhtiöt hoitavat ja ylläpitävät satojentuhansien Suomalaisten kotien turvallisuutta, joten pelastusturvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota.

– Hyvä turvallisuusindeksi kohottaa myös asunto-osakkeiden arvoa, toteaa Safetumin operatiivinen johtaja Teemu Kajava.

Safetum on vuonna 2012 aloittanut, lähes 30 henkilön pelastus- ja työturvallisuuteen erikoistunut palveluyritys. Kajava luennoi kevään Taloyhtiötapahtumassa taloyhtiöiden pelastusturvallisuudesta.

– Julkaisemme taloyhtiötapahtumassa vuoden 2018 pelastusturvallisuuden vuositilastot Suomessa. Se on ehdottomasti tämän vuoden kärkijulkaisu kiinteistö- ja turvallisuusalalla, Kajava jatkaa.

Kaikkien oman kodin ja taloyhtiöiden turvallisuudesta kiinnostuneiden kannattaa nyt tulla paikalle. Erityisesti heidän, jotka tekevät kiinteistöissä käytännön päätöksiä turvallisuusratkaisujen suhteen.

Riskien valvonta taloyhtiöissä on heikkoa

Mitkä sitten ovat suurimpia haasteita taloyhtiöiden pelastusturvallisuudelle?

– Omatoiminen riskien valvonta on heikkoa. Taloyhtiöt eivät hoida turvallisuutta riittävän suunnitelmallisesti ja käytännön teot usein puuttuvat. Turvallisuus jää liian monessa taloyhtiössä vain pelastussuunnitelma-dokumentin tasolle, Kajava kiteyttää.

Kun asiat jätetään rempalleen, johtaa se pahimmillaan ihmisen kuolemaan tulipalossa ja kodin tuhoutumiseen. Vaarallinen riski on Kajavan mukaan esimerkiksi se, että jos puutteellisten palo- osastointien vuoksi tulipalo pääsee leviämään ympäri taloa niin nopeasti, etteivät asukkaat ehdi turvaan.

Yksi viime vuosien ikävimpiä tilanteita pelastus- ja paloturvallisuuden suhteen on Kajavan mielestä Vuosaaren tulipalo. Tulipalossa kuoli perheen lapset ja äiti.

– Paloturvallisuustekniikka ei toiminut ja tämän vuoksi perhe ei havahtunut tilanteeseen ajoissa. He tukehtuivat savuun oman kodin lattialle. Järkyttävä onnettomuus, toteaa Kajava.

Havaittuja riskejä osataan myös korjata

Taloyhtiöiden pelastusturvallisuudessa on myös paljon positiivisia asioita. Erityisesti Kajavaa ilahduttaa lisääntynyt suunnitelmallisuus ja riskihavaintojen korjaaminen.

– Me suoritamme vuosittain pelastus- ja riskivalvontaa yli 4000 kiinteistöön. Erityisesti ilahduttaa, kun asiakkaamme korjaavat havaittuja riskejä yhä useammin ja aktiivisemmin. Se on vastuullista kiinteistöjohtamista ja kohottaa myös taloyhtiön osakkeiden arvoa, kiteyttää Kajava lopuksi.

Taloyhtiön pelastusturvallisuus -luento
Messukeskus, Siipi kokous- ja tapahtumamaailma
Sali 206, klo 11:30-12:00

Lisätietoa

Safetum-yrityssivu

Ilmoittaudu Taloyhtiötapahtumaan

Tapahtuman seminaariohjelma

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.11.2015

Asunto Oy Forssan Rytynpyölissä esimerkillisen hyvä julkisivukorjausprosessi

Erittäin perusteellinen hankesuunnittelu, yhteinen tahtotila ja näkemys toteuttamisessa, saumaton yhteistyö kaikkien eri toimijoiden kesken sekä esimerkillisen hienosti toteutettu osakas-asukas-viestintä – tässä niitä hyvin ja esimerkillisesti hoidettuja asioita, joiden perusteella tuomaristo on valinnut Asunto Oy Forssan Rytynpyölin julkisivukorjaushankkeen Julkisivuremontti 2015 –kilpailun voittajaksi. Kuntotutkimuksen pohjalta läpiviety hankesuunnittelu, korjausvaihtoehtojen vertaileminen, urakoitsijoiden kilpailuttaminen ja epävarmojen lisätöiden eliminoiminen onnistui erinomaisesti, sillä varsinaiset julkisivuremontin […]

julkisivun kunnossapito

22.7.2022

Tarkista julkisivusi

Kiinteistön julkisivuihin kertyy jatkuvasti likaa, levää, hometta, sammalta ja jäkälää. Ne kannattaa siivota säännöllisesti pois, jotta pinta pysyy pidempään kunnossa. Näin taloyhtiö säästää myös rahaa, kun julkisivua ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa.

13.6.2017

Julkisivuremontti

Julkisivujen kunnostus ja suojaus on Suomessa aiemmin rajoittunut lähinnä julkisivujen ajoittaiseen pesuun. Ilmastonmuutoksen myötä julkisivujamme on nyt rasittamassa likaantumistakin pahempi ongelma; ne kastuvat, eivätkä ehdi kuivumaan. Aiemmin rakenteet kuivuivat pitkän talvikauden aikana, mutta sateiset, lauhat syksyt ja pitkät, kosteat keväät ovat muuttaneet rakennusten kosteuskäyttäytymistä.

8.5.2015

Tampere-talo voitti Kestävä julkinen hankkija 2015 -palkinnon

Hankintatoiminnan pitkäjänteisyys ja vaikuttavuus nostivat Tampere-talon voittoon Kestävä julkinen hankkija -kilpailussa. Kunniamaininnan saivat Vaasan kaupunki ja Espoon kaupunkisuunnittelukeskus. Kolmatta kertaa jaettu palkinto kannustaa julkisia organisaatioita tekemään kestäviä hankintoja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti