Parveketupakointikiellosta voi pahimmillaan olla tuloksena uhkasakko

Kuvituskuva

Viranomaisten pitäisi valvoa parveketupakointikieltoa. Käytännössä tämä jää kuitenkin taloyhtiöiden harteille, kirjoittaa Yle nettisivuillaan.

Parveketupakointikieltoja tulee koko maassa voimaan tänä vuonna noin parisenkymmentä kappaletta. Jos taloyhtiö hakee tupakointikieltoa viranomaiselta, sitä pitäisi myös valvoa.

Taloyhtiön vastuulle jää rikkomusten seuraaminen, sillä käytännössä viranomainen ei voi kuitenkaan valvoa parveketupakointia. Tupakointikiellosta voi siis seurata pahimmillaan kyttäyskulttuuri taloyhtiöön.

Jos tupakointikieltoa rikotaan toistuvasti taloyhtiössä, sieltä voidaan olla yhteydessä ympäristötoimeen. Sen jälkeen ympäristötoimi ottaa yhteyttä isännöitsijään ja sen jälkeen pohditaan miten asiaan puututaan. Uhkasakkoa ei voi antaa pelkästään naapureiden havaintojen perusteella, vaan siihen vaaditaan, että rikkomus on myös viranomaisten toteama.

Mahdollista on myös asunnon hallintaanotto mikäli tupakointikieltoa rikotaan. Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Hupli ei tosin kannusta tähän toimenpiteeseen ryhtymään.

Vaivalloisen uhkasakon tilalle esitetäänkin nyt kevyemmin määrättävissä olevaa laiminlyöntimaksua.

Lue alkuperäinen artikkeli Ylen nettisivuilta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti