Parvekelasit suositellaan huollettavan viiden vuoden välein

Parvekelasitukset kuluvat vuosien saatossa ja rapautuessaan ne voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Suurempi, ammattilaisen suorittama huolto suositellaan tehtäväksi noin viiden vuoden välein, kirjoittaa Turun Sanomat (27.9.2020).

Asukas voi puhdistaa säännöllisesti lasien liikkuvat osat sekä poistaa roskat ja pölyn lasien väleistä. Parvekelasien valmistajat suosittelevat, että suurempi, ammattilaisen suorittama huolto toteutettaisiin viiden vuoden välein. Tällöin kuluneet osat ja tiivisteet voidaan uusia.

Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksestä selviää, kenen vastuulla parvekelasien kunto on. Jos kaikille parvekkeille on asennettu lasitus samaan aikaan, vastuu on yhtiöllä. Jos osakkaat ovat itse asennuttaneet lasituksia eri aikoina ja eri valmistajien malleina, on vastuu osakkaalla.

Samalla tavalla vastuu huollon tilaamisesta on isännöitsijällä ja/tai hallituksella, jos työ on yhtiön vastuulla. Vastuu kannattaa olla sisällytettynä taloyhtiön viiden vuoden korjaustarveselvitykseen.
Jos parvekelasien huolto on osakkaan vastuulla, hän tilaa huollon itse. Vuokralaisen vastuulla taas on tehdä ilmoitus vuokranantajalle, jos hän havaitsee vikoja lasituksessa.

Huolto tilataan joko merkin omasta huollosta tai pelkkään huoltoon erikoistuneilta yrityksiltä, jotka huoltavat kaikkia merkkejä. Jos vanha lasi pääsee rikkoutumaan, ja merkki on lopettanut toimintansa, voi uutta korvaavaa lasia olla mahdoton saada.

Vinkit Turun Sanomille antoi Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen hallituksen jäsen ja yhdistyksen As Oy -toimikunnan puheenjohtaja Mika Artesola.

Lisätietoa kunnossapitovastuunjaosta löytyy vastuunjako.fi -palvelusta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti