Parveke voi kasvaa remontissa

Monessa 1970-luvulla valmistuneessa taloyhtiössä lähestyy julkisivujen ja parvekkeiden peruskorjaus. Samalla parvekkeet voi kohentaa uuden vuosituhannen tasolle, kuten helsinkiläisessä taloyhtiössä, todetaan lokakuun kansikuvajutussa.

Ensi viikolla posti kantaa kotiisi Suomen Kiinteistölehden lokakuun numeron. Lauttasaarelaistalon perusteellisesta julkisivuremontista ja siihen liittyvästä parvekkeiden laajentamisesta ja parantamisesta kertoo Jukka Sirenin artikkeli.

Kaukolämpö tuo Suomessa luotettavasti ja sisäsiististi lämpöä taloon. Siitä on kuitenkin suurempi ilo, jos myös talon patteriverkosto on kunnossa. Aiheesta löytyy lehdestä tuhti tietopaketti.

Putkistosaneerauksen yhteydessä voidaan kehittää kiinteistön energiataloutta, kertoo Pekka Karppisen artikkeli Monta asiaa putkeen yhdellä remontilla. Myös vesikalusteiden valinnalla voivat taloyhtiö ja kaikki osakkaat vaikuttaa sekä mukavuuteen että energiatehokkuuteen, sanovat asiantuntijat Mervi Ala-Prinkkilän haastattelemina. Mitä osakas itse saa asuntonsa märkätiloissa tehdä ja teettää, sitä valottaa artikkelissaan Lexian Carita Hulma.

Kavala asbesti ei näy paljaalla silmällä, vaan sen havaitseminen vaatii laboratorioanalyysin. Sellaisen teosta voikkaalaisessa Lab-Acessa kerrotaan myös lokakuun lehdessä.

Rakennuksen kosteudenhallinta voidaan sen sijaan saada kuriin julkisivukorjauksessa, selviää Kari Leponiemen artikkelista.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta!

Olemme mukana Finnbuild -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 10. – 12.10. ja löydät meidät osastolta 7D141. Hae uusin Kiinteistölehti osastoltamme!

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.4.2017

Parveke on kerrostaloasukkaan pienoisparatiisi

Suomalaisesta parvekkeesta on moneksi. Parhaimmillaan se on leppoisa lisähuone, joka tuo asumiseen lisätilaa ja -mukavuutta. Moderniin suomalaiseen kerrostaloasuntoon kuuluu parveke, niin myös YIT:llä.

1.7.2015

Pykälöintiä parvekkeista

Kiinteistöliiton lakineuvonnasta kysytään usein huoneistoparvekkeisiin liittyviä kysymyksiä. Kuka vastaa lumenluonnista ja muusta parvekkeen kunnossapidosta? Millaisia muutostöitä osakas voi parvekkeella tehdä?

parvekelasien kunnossapito

18.5.2022

Kuka vastaa parvekelasien kunnossapidosta ja sen kustannuksista?

Kenen vastuulla on parvekelasien kunnossapito? Entä miten siihen liittyvät kustannukset jaetaan? Tästä aiheesta tulee usein kysymyksiä Kiinteistöliiton lakineuvontaan.

17.4.2018

Consti puolittaa parvekeremonttien ajan – uusi parveke viidessä viikossa

Consti Yhtiöt Oyj on kehittänyt nopeutetun parvekeremontin, jolla pystytään puolittamaan korjausvaiheen kesto. Uusi elementtiparveke valmistuu nopeimmillaan viidessä viikossa. Consti Parveke on ensimmäinen Consti Kodikas -konseptin tähtituotteista, joita lanseerataan lisää tämän vuoden aikana.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti