Paloturvallisuusviikko kannustaa huolehtimaan ikäihmisten turvallisuudesta

Kuva: Bigstock

Paloturvallisuusviikon aikana 27. – 3.12. halutaan kiinnittää huomiota erityisesti ikäihmisten ja kodin turvallisuuteen. Ikäihmisten paloturvallisuuden parantaminen on lähipiirin, kuten omaisten, kotihoidon työntekijöiden ja naapurien käsissä.

Palokuolemien uhreista on ollut keskimäärin 40 prosenttia yli 65-vuotiaita vuosina 2015–2020. Vuoden 2021 tämänhetkinen luku on vielä suurempi.

Paloturvallisuusviikko-kampanjan tavoitteena on myös muiden läheisten ihmisten kotien turvallisuuden parantaminen – ovat he sitten lähisukulaisia, tuttavia tai naapureita.

– Naapurinkin auttaminen paloturvallisuusasioissa on enemmän kuin toivottavaa, ja siinä samalla tulee varmistettua omaa ja koko taloyhtiönkin turvallisuutta, sanoo viestinnän asiantuntija Juha Hassila Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Keskiviikkona 1.12. vietetään palovaroitinpäivää. Palovaroitinpäivänä on otollinen hetki huolehtia palovaroittimen paristonvaihdosta tai jopa koko laitteen uusimisesta. Palovaroittimen elinkaari on 5–10 vuotta, minkä jälkeen se kannattaa vaihtaa uuteen.

Paloturvallisuusviikon sisäänheittotuotteena on virtuaalinen paloasema. Se avasi ovensa jo ennakkoon lauantaina 20.11. ja pitää ne auki Paloturvallisuusviikon loppuun eli 3.12. saakka.

Virtuaalipaloasema on oppimiselämys, jonka voi kokea sellaisenaan tai käydä sen lisäksi myös Päivä Paloasemalla -tapahtumassa oikealla paloasemalla 27.11. Silloin yli 200 paloasemaa eri puolilla Suomea avaa ovensa yleisölle.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti