Palokatkot kuntoon, hulevedet hallintaan ja töpselit sähköautoille

Sadevesien ohjaaminen pois katoilta, pihoilta ja ajoteiltä vaatii huoltoa ja huolenpitoa, ja usein myös pihasuunnittelua. Sähköautojen joukossa yleistyvät ladattavat hybridit vauhdilla. Miten taloyhtiön kannattaa niiden tuloon varautua?

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden kesäkuun numero. Jukka Nortion artikkelissa kerrotaan, kuinka sateiden tuomat hulevedet otetaan Kuninkaantammen uudella asuinalueella haltuun. Taloyhtiön tyypillistä hulevesien poistojärjestelmää esitellään myös havainnollisella piirroksella.

Sähköautoja on jo yli 20 000, suunnilleen yhtä paljon kuin henkilöautoja oli 1940-luvun lopun Suomessa. Varsinkin ladattavat hybridit voivat lähivuosina yleistyä vielä nopeammin kuin autot 1950-luvun alussa. Millaisen pistorasian hybridi tarvitsisi – ja millainen on taloyhtiön päätöksenteko sähköautojen yleistyessä? Siitä kertoo laaja artikkeli.

Kun urakoitsija otetaan jo suunnitteluvaiheessa mukaan putkiremonttihankkeeseen, saa taloyhtiö tutuksi tulleen tekijän ja voi jopa säästää remontin hinnassa. Yhteistoimintamallia esittelee Mervi Ala-Prinkkilän artikkeli.

Radon on kavala kaasu, jota ei voi haistaa, maistaa eikä nähdä. Sen olemassaolo on kuitenkin onneksi helppo ja halpa mitata, lohduttaa Antti Kiurun artikkeli. Radonin torjunta kannattaakin maamme ”radon-vyöhykkeillä” aloittaa heti.

Surulliset tulipalouutiset maailmalta saavat varmaan monet miettimään oman taloyhtiön paloturvallisuutta. Tulipalon leviämisen ehkäisyssä ovat palokatkot tärkeitä. Niissä on usein puutteita joko alun perin tai niihin kajonneen remontin jäljiltä, varoittaa Riitta Malve-Tamminen.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Kesäkuun digilehti on kaikille avoin, voit lukea sen missä vaan, milloin vaan ja millä laitteella vaan.

Suomen Kiinteistölehden toimitus toivottaa hyvää kesää!

Tallenna

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti