Päivitetty ohje asuinrakennusten korjaamisesta korona-aikana

Kuva: Bigstock

Sosiaali- ja terveysministeriö ja ympäristöministeriö päivittivät ohjettaan asuinrakennusten korjaamisesta koronavirusepidemian aikana. Ohjeen tarkoituksena on ehkäistä taudin leviämistä korjaushankkeiden yhteydessä ja suojella työntekijöiden ja rakennusten käyttäjien terveyttä.

Korjaushankkeiden osapuolten täytyy seurata epidemiatilannetta ja viranomaisten ja asiantuntijalaitosten suosituksia, ohjeita sekä määräyksiä ja niiden perusteella muuttaa toimintaansa tarvittaessa. Osapuolten on arvioitava, millaisia vaikutuksia voimassa olevilla rajoituksilla on keskeneräisiin korjaushankkeisiin ja voidaanko ei-välttämättömiä korjauksia lykätä.

Korjaushankkeet on toteutettava siten, ettei tartuntoja tapahdu. Töitä ei saa tehdä oireisena, eivätkä asukkaat saisi olla samoissa tiloissa korjaustöitä tekevän kanssa. Turvaväleistä, kasvomaskien käytöstä sekä hyvästä käsihygieniasta on huolehdittava.

Sairastuneiden sekä karanteenissa olevien henkilöiden asuntoihin saa tehdä vain välttämättömimmät korjaukset. Myös näissä tilanteissa työntekijöiden terveys on turvattava.

Ohje on suunnattu ensisijaisesti taloyhtiöille, mutta sitä voidaan käyttää soveltuvin osin myös omakotitalojen korjaushankkeissa.

Päivitetty ohje perustuu 17.3.2021 tilanteeseen. Sitä päivitetään edelleen tarpeen mukaan. Ohje on voimassa välittömästi ja korvaa 17.12.2020 annetut ohjeet.

Ohjeen valmisteluun ovat sosiaali- ja terveysministeriön ja ympäristöministeriön lisäksi osallistuneet Valvira, aluehallintovirasto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Omakotiliitto, Rakli ja Rakennusteollisuus.

Ohje luettavissa verkossa täällä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti