Päivitetty isännöintitehtäväluettelo avuksi isännöinnistä sopimiseen

Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen esittelee uudistetun isännöintitehtäväluettelon Taloyhtiö 2019 -tapahtumassa.

– Isännöintitehtäväluettelo on erinomainen työkalu, jonka avulla taloyhtiö pystyy selvästi sopimaan isännöitsijän kanssa tämän tehtävien hoitamisesta, kertoo Kristel Pynnönen.

On taloyhtiön edun mukaista, että asioiden hoitamisesta on sovittu selvästi. Esimerkiksi alkuvuodesta voimaan tullut laki huoneistotietojärjestelmästä sekä viime vuonna uudistunut tietosuoja-asetus ovat tuoneet muutoksia taloyhtiöiden arjen hoitamiseen, ja niiden huomioiminen on tärkeää myös isännöintisopimusta päivittäessä.

Luennolla käydään läpi esimerkiksi se, miten tehtävienjaosta voidaan sopia onnistuneesti ja miten viimeaikaiset lakiuudistukset pitää huomioida sopimuksia päivittäessä.

 

Uusi isännöintitehtäväluettelo

Taloyhtiö 2019 -tapahtuma, Messukeskuksen Siipi kokous- ja tapahtumamaailma 10.4.2019
Sali 103
Klo 15.50-16.10

Tutustu tapahtuman ohjelmaan tarkemmin.

Ilmoittaudu mukaan.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

10.5.2017

Isännöitsijä

Isännöitsijän rooli taloyhtiön hoidossa on keskeinen. Isännöitsijä huolehtii kiinteistön ja rakennusten pidosta ja hoitaa yhtiön muuta päivittäistä hallintoa hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Hallituksen eräs keskeisimpiä tehtäviä on pitää huolta siitä, että taloyhtiöllä on mahdollisimman pätevä ja ammattitaitoinen isännöitsijä.

5.9.2019

Isännöinnin ostaminen vaatii osto-osaamista

Taloyhtiölle voi tulla eteen tilanne, että isännöintiyritys irtisanoo taloyhtiön kanssa sopimuksen tai isännöinnin palveluntarjoajaa halutaan taloyhtiössä jostain syystä vaihtaa. Isännöinnin ostaminen voi olla hankalaa, jos ei omaa osto-osaamista. Kysyimme kahdelta isännöintitoimistolta ja niiden yrittäjiltä, miten he näkevät taloyhtiöiden osto-osaamisen isännöintipalveluja ostettaessa.

12.4.2017

Isännöinnin kokouspalkkiot ja asiakirjat kallistuneet eniten

Taloyhtiöt maksavat isännöinnistä selvästi enemmän nyt kuin vuonna 2013. Isännöinnin kiinteää kuukausipalkkiota enemmän ovat nousseet kokouspalkkiot ja muut erillisveloitettavat työt sekä isännöitsijäntodistukset. Erillisveloitusten vaihtelu on varsin suurta.

17.6.2019

Ota haltuun asunto-osakeyhtiölain muutokset!

Näitä näkemyksiä et voi ohittaa – maan johtavat asiantuntijat kertovat, miten asunto-osakeyhtiölakia pitää soveltaa. Asunto-osakeyhtiölaki – Kommentaarista on ilmestymässä uusi, päivitetty painos. Se on oiva apu isännöitsijöiden ja muiden kiinteistöalan ammattilaisten arjessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti