Päivitetään keittiö putkiremontin yhteydessä

Keittiön käyttömukavuus, toiminnallisuus ja ulkonäkö paranevat, kun vaikkapa putkiremontin yhteydessä uusitaan keittiön kalusteetkin.

Kiinnostava ja mukava projekti, josta jää konkreettinen muisto vielä vuosiksi eteenpäin. Kuvausta ei heti uskoisi putkiremontin yhteydessä lausutuksi. Se on kuitenkin varsin realistinen, jos putkiremontin yhteydessä uusitaan myös keittiö.

Keittiöön saa nykyisin monia elementtejä, jotka parantavat toiminnallisuutta ja käyttömukavuutta, ulkonäöstä puhumattakaan. Jos taloyhtiössä on suunnitteilla putkiremontti, kannattaa keittiöremontti ottaa ajoissa puheeksi. Tämä antaa osakkaille mahdollisuuden uudistaa keittiönsä yksillä remonttipölyillä.

– Putkiremontin yhteydessä keittiö on usein purettava ainakin osittain. Vanhojen kalusteiden uudelleenasennus on haasteellista, eikä aina onnistu ehjänä ja siistinä. Lähes samalla vaivalla on mahdollista saada kokonaan uudet, tilaan sopivat kalusteet, keittiöasennuksiin keskittyneen ammattilaisen asentamana, keittiökalusteita valmistavan Novart Oy:n myyntipäällikkö Mika Seitsonen sanoo.

Parhaimmillaan keittiön uusiminen vaikuttaa positiivisesti osakkaiden suhtautumiseen putkiremonttiin. Uusi keittiö herättää usein kiinnostuksen. Mieltä askarruttavien remonttipölyjen ja evakossa asumisen sijaan remontista tulee mukava projekti, josta jää konkreettinen muisto vuosiksi eteenpäin. Lisäksi keittiöremontti putkiremontin yhteydessä on varsin kannattava investointi.

Kirjahylly keittiössä

Keittiö on aikoinaan ollut erillinen tila, joka on piilotettu kodin muista toiminnoista. Tästä perintönä monissa vanhemmissa asunnoissa keittiö on nimenomaan paikka ruoanlaitolle, ei niinkään seurustelulle, saati näyttävälle sisustukselle. Asumisen arki on kuitenkin muuttunut.

– Keittiössä vietetään nykyisin yhä enemmän aikaa, joten se on luonnollista yhdistää kodin muihin tiloihin. Keittiöltä halutaan huonekalumaista ulkonäköä ja toimintoja, kuten avohyllyjä, lipastoja ja vitriinejä. Kirjahyllynkin voi tuoda olohuoneesta keittiöön. Keittiökalusteet voidaan laittaa myös jalkojen päälle, jolloin tunnelma on paljon huonekalumaisempi, kuvailee Novart Oy:n tuotepäällikkö Eeva Kokkonen.

Keittiössä viihtyy paremmin, jos se ilmentää omaa persoonallisuutta.

– Kuten muussakin sisustuksessa, meillä kaikilla on oma makumme myös keittiössä. Yhdistelemällä värejä, kuvioita ja erilaisia materiaaleja saadaan asukkaan persoonallisuus hyvin esiin, Kokkonen sanoo. Keittiöremontti on paikka suunnitella keittiön ulkonäkö ja toiminnallisuudet uudestaan ja yhtenäistää tiloja.

Keittiössä vietetään nykyisin enemmän aikaa, joten on luonnollista yhdistää se kodin muihin tiloihin.

Osakkaat mukaan jo hankesuunnitteluvaiheessa

Kun putkiremontista puhutaan ensimmäisen kerran hallituksen kokouksessa, tuodaan esille myös mahdollisuus keittiöremonttiin samalla. Kun hallitus on tehnyt päätöksen tulevasta putkiremontista, pidetään asukkaille infotilaisuus, jossa annetaan alustava kuvaus hankkeesta ja sen vaihtoehdoista. Tämän jälkeen yhtiökokouksessa päätetään hankkeen laajuus ja laatutaso.

– Kun asunto-osakeyhtiö on mukana jo hankesuunnitteluvaiheessa, osaa se valmistautua ja varustautua korjaushankkeeseen paremmin. Luonnollisesti motivaatio ja projektiin sitoutuminen ovat tällöin aivan eri luokkaa, toteaa Tampereen Keittiömaailman projektijohtaja Tommi Huovilainen.

Putki- ja keittiöprojektien yhdistäminen helpottaa myös isännöitsijän työtä, kun keittiöt remontoidaan samanaikaisesti muun remontin kanssa. Organisaatio on jo olemassa, projekti ammattimaisesti koordinoitu ja vakuutus korotettu.

Uudistettu keittiö tuottaa lisäarvoa asunnolle, sillä se vastaa nykyajan tarpeisiin ja käyttäjän vaatimuksiin.

Vanhojen kalusteiden uudelleen asennus on haasteellista, eikä aina onnistu siististi. Lähes samalla vaivalla voi saada uudet, tilaan sopivat kalusteet.

Keittiötoimittaja mukaan ajoissa

Keittiösuunnittelija on hyvä saada jo projektin alkuvaiheessa osaksi suunnitteluryhmää. Näin keittiösuunnittelijalla on hyvissä ajoin tietoisuus valituista suunnitteluratkaisuista, talotekniikasta ja reitityksestä. Esimerkiksi vesipisteen tai viemärin siirtäminen on oltava tiedossa jo hankesuunnitteluvaiheessa.

Keittiöt voidaan mitata jo ennen hankesuunnittelua inventointimittauksen yhteydessä. Hankesuunnitteluvaiheessa mittaus voidaan tehdä vaiheen alussa suunnittelijoiden tutustumiskierroksen yhteydessä. Mikäli mittaus tehdään erillisenä käyntinä, on tärkeää muistaa ennakkotiedotus.

Putkiremontin yhteydessä toteutetun keittiöremontin edut

Osakkaalle:

  • Jo suunnitteluvaiheessa on tarjolla taloyhtiön hyväksymä palvelu.
  • Keittiö on purettava ainakin osittain, kaksi remonttia yksillä purkutöillä ja pölyillä säästää vaivaa.
  • Usean osakkaan yhtäaikainen hankinta tulee edullisemmaksi ja helpommaksi kuin yksittäinen keittiöhankinta.
  • Keittiön käyttömukavuus, toiminnallisuus ja ulkonäkö paranevat.

Edut taloyhtiölle:

  • Helpottaa hallituksen ja isännöitsijän työtä; ei tarvetta usean hankkeen hyväksymiselle ja valvonnalle.
  • Kulunvalvonta on jo putkiremontin takia järjestetty.
  • Osakkaiden toiveet voidaan sovittaa jo suunnitteluvaiheessa muuhun hankkeeseen.
  • Vältytään uusilta, melua aiheuttavilta remonteilta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää