Osakkaan valmistautuminen yhtiökokoukseen

Taloyhtiön osakkeenomistajien kannattaa valmistautua tulevaan yhtiökokoukseen hyvissä ajoin sekä riittävän huolellisesti. Siten osakas saa paremmin äänensä kuuluviin yhtiökokouksessa ja siellä tehtävissä päätöksissä. Useimmilla taloyhtiön osakkeenomistajilla oma asunto on elämän suurin sijoitus. Tätä asunto-omaisuutta ja omaa asumisympäristöään koskeviin päätöksiin voi vaikuttaa osallistumalla oman taloyhtiön yhtiökokoukseen aina kun se on mahdollista.

Osakkaalla on oikeus saada yhtiökokouksessa käsiteltäväksi asioita, kun osakas esittää niitä riittävän ajoissa hallitukselle otettavaksi yhtiökokouksen esityslistalle. Asioiden on kuuluttava yhtiökokouksen päätösvaltaan.

Kokouskutsun tultua kannattaa merkitä kokousaika omaan kalenteriin ja varata aika osallistumiseen. Lisäksi kannattaa perehtyä kokouksen asioihin lukemalla esityslista ja muut kokousmateriaalit hyvissä ajoin ennen kokousta. Tarvittaessa kokouksen asioista voi kysyä etukäteen lisätietoa taloyhtiön hallituksen jäseniltä sekä isännöitsijältä. Myös muiden osakkaiden kanssa voi keskustella yhtiökokouksen asioita.

Osakkeenomistajalla on mahdollisuus myös saada lakineuvontaa soittamalla Kiinteistöliiton lakineuvontaan (maksullinen palvelu). Kiinteistöliittoon kuuluvien taloyhtiöiden hallituksen jäsenillä, puheenjohtajilla sekä isännöitsijöillä on käytössään jäsenten lakineuvonta, josta ei erillistä maksua peritä vaan joka kuuluu jäsenyyteen.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti