Osakeluettelon siirtopalvelu taloyhtiöille avattu

Maanmittauslaitos on avannut osakeluettelon siirtoa varten sähköisen osakeluettelon siirtopalvelun 23. huhtikuuta. Siirtopalvelu on suunnattu ensisijaisesti niille taloyhtiöille, joilla ei ole käytössään isännöintijärjestelmää. Palveluun kirjaudutaan osakehuoneistorekisteri.fi-sivustolta.

Siirtopalvelussa taloyhtiö voi siirtää osakeluettelon tiedot huoneistotietojärjestelmään. Palvelussa taloyhtiö ilmoittaa yhtiön perustiedot, alueiden ja rakennusten tiedot sekä osakehuoneistojen ja omistajien tiedot.

Taloyhtiöillä on aikaa osakeluettelon siirtoon vuoden 2022 loppuun asti. Päätöksen osakeluettelon siirrosta tekee taloyhtiön hallitus. Osakeluettelon siirto on taloyhtiölle maksutonta, kun se tehdään määräajassa.

Taloyhtiö ilmoittaa osakeluettelon siirrosta osakkaille. Siirron jälkeen osakeluettelon ylläpidosta vastaa Maanmittauslaitos.

Vuoden 2020 lopussa käyttöön myös rajapinnat

Maanmittauslaitos julkaisee rajapinnat isännöintijärjestelmiä varten arviolta vuoden 2020 lopussa.

Isännöintijärjestelmää käyttävien taloyhtiöiden kannattaa tehdä osakeluettelon siirto vasta sen jälkeen, kun osakeluettelon tiedot voidaan siirtää isännöintijärjestelmästä huoneistotietojärjestelmään ja tietopalvelu huoneistotietojärjestelmästä isännöintijärjestelmään voidaan ottaa käyttöön. Rajapintojen käyttöönotto edellyttää toimenpiteitä myös isännöintijärjestelmätoimittajilta.

Lue lisää Maanmittauslaitoksen tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti

KÄVIJÄTUTKIMUS

Kerro mielipiteesi Kiinteistölehden verkkosivusta, vastaa ja voita 100€!
Klikkaa tästä
close-link