Omistajalla on vastuu kiinteistön tulvasuojauksesta

Kunnat ja viranomaiset Lapissa suojautuvat parhaillaan kevättulviin. Kaupunki, kunta tai pelastuslaitos ei tule pelastamaan yksityisten omistamia kiinteistöjä suurtulvan sattuessa, kirjoittaa Lapin Kansa (24.4.2020).

Valmiuspäällikkö Ari Soppela Lapin pelastuslaitokselta kertoo artikkelissa, että jonkin verran väärää tietoa on liikkunut tulviin varautumisesssa. Soppela korostaa, että kaupunki, kunta tai pelastuslaitos eivät saavu pelastamaan yksityisten omistamia kiinteistöjä suurtulvan sattuessa, oli kyse taloyhtiöstä tai omakotitalosta. Nyt kannattaa tarkistaa ennakkoon vakuutuksen ehdot tulvavahinkojen varalta, Soppela muistuttaa.

Lapin tulvahuipun ennustetaan kohdistuvan touko-kesäkuun vaihteessa. Pahimman tulvauhan alla ovat Kittilä ja Rovaniemi.

Suomen ympäristökeskus, Lapin ELY-keskus ja pelastuslaitos ovat laatineet tulvakarttoja ja toimenpidesuosituksia erilaisiin tulvatilanteisiin. Tulvakarttapalvelusta löytyvät myös ELY-keskusten laatimat tulvavaara- ja tulvariskikartat merkittäviltä tulvariskialueilta.. Lisäksi saatavilla on tulvavaarakartat noin 100 muulta alueelta, rannikolta sekä patojen vahingonvaara-alueilta.

Viranomaiset tehostavat tiedotusta tulvaennusteiden tarkentuessa. Pelastuslaitos pyrkii myös ohjaamaan ja tukemaan erityisryhmiä, jotka eivät lähipiiristään saa tarvittavaa apua valmistautumisessa suojeluun.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti