Omakotiliitto: Ei kiinteistöveron korottamiselle

Omakotiliitto pitää kiinteistöveron korottamista korona-toimenpiteenä virheenä. Kiinteistöveron korotuksesta aiheutuva maksutaakka voi muodostua ylivoimaiseksi erityisesti niille, jotka ovat virustilanteen takia menettäneet tulojaan joko yritystoiminnan hiipumisen tai lomautusten takia, liitto tiedottaa.

Vihriälän työryhmä on ehdottanut 8.5.2020 julkaistussa selvityksessä mahdollisena politiikkatoimena selvää kiinteistöveron korottamista. Perusteluina kerrotaan kiinteistöveron vääristävän vain vähän taloudellista toimeliaisuutta, ja toimenpiteen kohdistuvan keskimääräistä varakkaampaan ja ikääntyneempään väestöön.

Omakotiliitto huomauttaa, että asunnon omistaminen on Suomessa yleistä, ja asunnon omistaminen on hyvinkin yleistä kaikissa tuloluokissa, myös pienituloisten joukossa.

Korotukset rasittaisivat erityisesti yksinasuvia talouksia, joista 599 000 asuu omistamassaan asunnossa. Näistä 329 600 on yksinasuvia eläkeläisiä. Kiinteistöverotuksen korotukset siirtyvät myös vuokriin tuetun asumisen ulkopuolella, ja korotukset tulevat sitä kautta kaikkien suomalaisten maksettavaksi tuloluokista ja varallisuudesta riippumatta.

Lue Omakotiliiton tiedote.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti