Ole huolellinen valitessasi remontin tekijää – muista tarkistaa taustat!

Kuva: Ralf Ahlskog

Ensimmäinen askel remonttiyrityksen valinnassa on miettiä, millaista remonttia olet tekemässä ja millaisia ammattilaisia tarvitset. Onko työ pieni huoneistoremontti vai taloyhtiön valtava saneeraus?

Millaista osaamista yrityksellä täytyy olla? Tarvitseeko työn tekemiseen pätevyyksiä tai sertifikaatteja? Kuinka paljon olet valmis maksamaan remontista? Listaa asiat muistiin ja ala tutkia eri vaihtoehtoja kriteeriesi perusteella.

Kun kriteerit ovat selvillä, voit ottaa avuksesi esimerkiksi maksuttoman Zeckit-yrityshaun, josta löydät kaikki Suomen yritykset taustatietoineen ja asiakasarvioineen. Kun olet löytänyt alueellasi toimivia potentiaalisia yrityksiä, vertaile niitä kriteeriesi perusteella.

Yhden tai useamman vaihtoehdon löydyttyä, on aika aloittaa perusteellisempi tutkimus. Selvitä netistä yrityksen taloudellinen tilanne, onko sillä tarpeeksi henkilöresursseja urakkasi toteuttamiseen ja käyttääkö se aliurakoitsijoita. Myös yrityksen vakuutukset on hyvä selvittää, jotta yritys selviää vastuistaan myös mahdollisten vahinkojen sattuessa.

Selvitä, miten yritys on suoriutunut aiemmista hommistaan. Pyydä esimerkiksi parin viimeaikaisen asiakkaan yhteystiedot ja kysy rohkeasti heiltä mielipidettä urakan eri vaiheiden onnistumisesta.

Luotettava Kumppani -yritykset ovat antaneet luvan tarkistaa yrityksensä tilaajavastuutiedot automaattisesti, joten heistä on Zeckit-yrityshaussa saatavilla enemmän tietoja kuin muista yrityksistä ja heidän toimintansa on läpinäkyvää. Taloyhtiön urakoihin tilaajavastuutiedot pitääkin tarkistaa ennen sopimuksen tekemistä.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti