Ohjeita kameravalvontaa taloyhtiöön puuhaavalle

Kuva: Bigstockphoto

Yksityisyyden ja henkilötietojen suoja on otettava erityisesti huomioon, kun taloyhtiössä suunnitellaan kameravalvonnan käyttöönottoa, kerrotaan Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n verkkosivuilla.

Yleisesti ottaen kameravalvonnan hankintapäätös kannattaa asumiseen vaikuttavana ja taloyhtiölle epätavallisena hankintana viedä yhtiökokouksen päätettäväksi. Päätöksenteon tueksi tarvitaan äänestystilanteissa yksinkertainen enemmistö.

Kun taloyhtiö asennuttaa kameravalvonnan, on tästä ilmoitettava asianmukaisin kyltein. Taloyhtiön on myös syytä muistaa, että porraskäytävät ovat kotirauhan piiriin kuuluvia tiloja, joten kameravalvonnan käyttäminen edellyttää kaikkien kyseisessä portaassa asuvien suostumuksen. Taloyhtiö ei kuitenkaan voi ryhtyä kameravalvontaan osakashallinnassa olevilla alueilla, kuten huoneistoparvekkeilla tai -pihoilla.

Jos kameravalvonnassa syntyy tallenteita, ovat ne henkilörekistereitä, ja taloyhtiön täytyy noudattaa tietosuojalainsäädännön velvoitteita, joita ovat muun muassa henkilötietojen keruun dokumentointi, ilmoitusvelvollisuus rekisteröidyille (tallenteeseen kuvatuille) ja rekisteröidyn oikeus tarkistaa tietonsa (kuvatallenteet itsestään).

Lue lisää Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n sivuilta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti