Ohjeita kameravalvontaa taloyhtiöön puuhaavalle

Kuva: Bigstockphoto

Yksityisyyden ja henkilötietojen suoja on otettava erityisesti huomioon, kun taloyhtiössä suunnitellaan kameravalvonnan käyttöönottoa, kerrotaan Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n verkkosivuilla.

Yleisesti ottaen kameravalvonnan hankintapäätös kannattaa asumiseen vaikuttavana ja taloyhtiölle epätavallisena hankintana viedä yhtiökokouksen päätettäväksi. Päätöksenteon tueksi tarvitaan äänestystilanteissa yksinkertainen enemmistö.

Kun taloyhtiö asennuttaa kameravalvonnan, on tästä ilmoitettava asianmukaisin kyltein. Taloyhtiön on myös syytä muistaa, että porraskäytävät ovat kotirauhan piiriin kuuluvia tiloja, joten kameravalvonnan käyttäminen edellyttää kaikkien kyseisessä portaassa asuvien suostumuksen. Taloyhtiö ei kuitenkaan voi ryhtyä kameravalvontaan osakashallinnassa olevilla alueilla, kuten huoneistoparvekkeilla tai -pihoilla.

Jos kameravalvonnassa syntyy tallenteita, ovat ne henkilörekistereitä, ja taloyhtiön täytyy noudattaa tietosuojalainsäädännön velvoitteita, joita ovat muun muassa henkilötietojen keruun dokumentointi, ilmoitusvelvollisuus rekisteröidyille (tallenteeseen kuvatuille) ja rekisteröidyn oikeus tarkistaa tietonsa (kuvatallenteet itsestään).

Lue lisää Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n sivuilta.

1 kommentti

  • ErkkiJJ Reply

    25.7.2019 at 23:12

    Eikö lainoppineet osaa kertoa, miten taloyhtiössä voidaan yhteistä ja osakkaiden omaisuutta kuvata? Taloyhtiössä ilkivallan selvittämiselle kameravalvonta on taloudellinen ja poliisin aikaa säästävää toimintaa. Taloyhtiön asioita päätetään enemmistön ehdoin, yksittäinen henkilö ei voi sabotoida taloyhtiötä.
    Ilkivalta ja varkaudet ovat rikoksia eikä lain pidä suojella rikollisia. Vai onko nykyiset lait joita eduskunnassa laaditaan lähtökohtaisesti tarkoitettu rikollisten suojelemiseksi ja lakimiesten lompakkojen täyttämisen mahdollistamiseksi. Ilmeisesti ministerikäytäntö jossa oikeusministeri on lainoppinut on saavuttanut lakipisteen ja on viimein siirryttävä kansalaisten oikeusturvaa puolustavaan lakitekstiin ja rikollisten rankaisemiseen eikä lakikirjan tekstin venyttämiseen. On palattava takaisin tuomareihin jotka lopettavat oikeuslaitosta halventavat tuomiot, tuomiot joissa käräjäoikeus tuomitsee ja hovioikeus vapauttaa ja korkeinoikeus heittää noppaa tai vastavuoroisesti käräjäoikeus vapauttaa ja hovioikeus tuomitsee ja taas korkeinoikeus heittää noppaa..

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti