Ohjausta ja neuvontaa asumisen tietosuojaan

Kuvituskuva

Tietosuojavaltuutetun toimisto sekä Kiinteistöliitto, Vuokralaiset ry, Suomen Vuokranantajat ry, Isännöintiliitto, Omakotiliitto, RAKLI ja Suomen Kiinteistövälittäjät ry ovat perustaneet avoimen yhteistyöverkoston. Sen tarkoituksena on antaa yleisluontoista ohjausta ja neuvontaa asumisen tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä esimerkiksi isännöitsijöille sekä muille kiinteistöalan ja asumisen ammattilaisille. Lisäksi ryhmän tavoitteena on täydentää alalla toimivien tietosuojaosaamista ja varmistaa, että ohjaus ja neuvonta toteutuvat yhteisesti sovittujen hyvien käytänteiden mukaisesti.

Yhteistyöryhmä valmistelee parhaillaan opasta asumisen tietosuojasta. Oppaan laatiminen on katsottu ryhmän ensimmäiseksi tehtäväksi, sillä alan lainsäädäntö on monimutkaista ja sillä toimii suuri joukko pieniä toimijoita, joilta tulleen palautteen mukaan neuvonnalle ja ohjaukselle on tarvetta. Tietosuoja-asetuksen ja kansallisen lainsäädännön lisäksi oppaassa käydään läpi usein esille tulleita käytännön kysymyksiä sekä vinkkejä siitä, mitä asioita erilaisissa tietosuojakysymyksissä on otettava huomioon.

Asumisen opas valmistuu maaliskuun 2019 aikana, ja sitä päivitetään muutaman kuukauden välein, kun uusia käytäntöjä, tulkintoja tai kysymyksenasetteluja ilmenee. Opas on luettavissa tietosuojavaltuutetun toimiston verkkosivuilla.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää