Nopeasti kasvanut Kiinteistöliitto Meri-Lappi muistuttaa remonttien tarpeellisuudesta

Kiinteistöliitto Meri-Lappi kasvatti viime vuonna jäsentaloyhtiöiden määrää 25 prosenttia. Aiemmin lähinnä Kemin alueella toiminut yhdistys on sääntömuutoksen jälkeen saanut uusia jäseniä lähikunnnista ja Torniosta, kirjoittaa Lapin Kansa (16.1.2020).

Kiinteistöliiton viestintäpäällikkö Annakaisa Mänttäri kertoo, että Meri-Lapin yhdistyksen kasvuvauhti on koko maan suurin. Alue on myös vaikuttanut aktiivisena toimijana, esimerkiksi taloyhtiöille on järjestetty useita koulutuksia ja uusiakin on tulossa tänä vuonna.

Kiinteistöliitto Meri-Lapin puheenjohtaja Jukka Rainton mukaan koulutukset ovat tärkeä kanava lisätä tietoa esimerkiksi remonteista, joita useilla taloyhtiöillä on edessään. Isojen remonttien järjestyksen ennakointi on tärkeää asumismukavuuden ja pankkilainojen järjestymisen vuoksi. Vanhoissa taloyhtiöissä ei välttämättä löydy vastinetta pankkilainoille, Rainto sanoo.

Asuntojen hintakehitys on Meri-Lapissa huomattavasti heikompaa kuin ruuhka-Suomessa. Asuntojen arvo voi vaihdella kaupunginosittain, eikä kaikille asunto-osakkeille riitä ostajia. Oikein ajoitetut remontit vaikuttavat taloyhtiöiden asuntojen arvoon.
Kiinteistöliiton viestintäpäällikkö Mänttäri huomauttaa, että taloyhtiökohtaisesti on kannattavaa pohtia, kuinka osakkaille tiedotetaan ajankohtaisista asioista, myös taloyhtiökokousten välissä. Muut kuin suomenkieliset osakkaat ja asukkaat kannattaa myös huomioida tiedotuksessa. Mänttärin mukaan tiedotusasioista olisi hyvä sopia isännöintisopimuksen laadinnan yhteydessä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti