Nasima Razmyar: Koulutus on paras väylä työelämään

Kuva: Juri Puhakka

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar avasi Amiedussa järjestetyn kiinteistöpalvelualan rekrytointitapahtuman.

Hän muistutti, että koulutus on paras väylä työelämään, mutta jo opiskelu itsessään lisää itseluottamusta ja itsetuntemusta.

Kiinteistöpalvelualan rekrytointitapahtuma toi yhteen yritykset, opiskelijat ja kouluttajat. Mukana oli puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opiskelijoita sekä yhdeksän alan yritystä pääkaupunkiseudulta.

Nasima Razmyar pitää tärkeänä opiskelijoiden, oppilaitosten ja yritysten yhteistyötä sekä Amiedun roolia mm. maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kouluttajana ja työelämään ohjaajana.

– Vaikka Helsinki on muuttunut monessa mielessä monikulttuurisemmaksi, meillä on edelleen kovia asenneongelmia. Tuoreen tutkimuksen mukaan maahanmuuttovastaisuus ja suvaitsemattomuus vaikuttavat jo kaupungin kilpailukykyyn. Sitä taustaa vasten on ilo todeta, että tapahtumassa on paikalla yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita osaavasta työvoimasta – taustasta riippumatta.

Razmyarin mukaan työllä on iso merkitys paitsi ammattiosaamisen, myös yhteiskuntaan integroitumisen takia. Työssä pääsee myös käyttämään ja harjoittelemaan suomen kieltä.

Työtä jolla on merkitystä

Nasima Razmyar kannusti paikalla olleita puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opiskelijoita.

– Olette valinneet hienot ammattialat. Te tulette tekemään työtä, jolla on merkitystä ja joka lisää ihmisten hyvinvointia. Arvostan sitä ja toivottavasti arvostatte itsekin.

Opiskelu työn ohessa tai kokonaan uudelle alalle tähtääminen vaatii paljon työtä.

– Ilman ponnisteluja kukaan ei saa opintojaan valmiiksi. Mutta kaiken keskellä on tärkeä muistaa pitää huolta myös omasta hyvinvoinnistaan.

Maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille Razmyar painotti suomen kielen opiskelua.

Yrityksillä isot odotukset

Tapahtuman tavoitteina oli tarjota opiskelijoille yrityskontakteja, joiden kautta löytyisi kesätyö- ja työssäoppimis- ja myös vakituisia työpaikkoja, ja tarjota yrityksille osaavaa työvoimaa.

ISS Palveluiden projektipäällikkö Satu Sillanpää-Hakkola piti tapahtumaa tarpeellisena.

– Me tarvitsemme eri alojen oppisopimusopiskelijoita ja rekrytointitapahtuma on hyvä väylä siihen, sillä meillä on pulaa etenkin tutkinnon omaavista työntekijöistä. Kesätyöpaikkamme tulevat myös pian hakuun. Onneksi ständillämme on käynyt paljon kiinnostuneita opiskelijoita.

Lassila & Tikanojan ständyllä kävi kuhina, kun opiskelijat kyselivät i työpaikkojen perään. Rekrytointikonsultti Piret Ustavin mukaan yrityksellä on isot odotukset tapahtumalle.

– Ajankohta on erittäin onnistunut, sillä kesätyöpaikkojen haku alkaa näinä päivinä.

N-Cleanin esittelypisteellä palveluesimies Hannele Helenius odotti tapahtumalta osaavaa työvoimaa ja näkyvyyttä yritykselle.

Myös opiskelijat olivat tyytyväisiä tapahtumaan. Kosovosta Suomeen muuttanut Rahman Peci aloitti kiinteistöpalvelualan opinnot kahdeksan kuukautta sitten.

– Täällä on monta mielenkiintoista yritystä paikalla ja paljon hyödyllistä asiaa työnhakuun.

Rahman on ollut työharjoittelussa Lassila & Tikanojalla ja Laatutakuu Palveluissa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti