Näin taloyhtiö saa osakkaat osallistumaan yhtiökokoukseen

Kevään yhtiökokouskausi on pian käsillä monissa taloyhtiöissä. Taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän kannattaa varmistaa, että mahdollisimman moni osakas saapuu yhtiökokoukseen, Kiinteistöliitto muistuttaa.

Monessa taloyhtiössä yhtiökokouksen osallistujamäärä jää valitettavan pieneksi, vaikka yhtiökokouksessa tehdään jokaiseen osakkaaseen vaikuttavia päätöksiä. Taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä voivat kuitenkin pyrkiä parantamaan osallistumisaktiivisuutta useilla keinoilla.

Yhtiökokouksen ajankohta kannattaa ilmoittaa osakkaille heti, kun hallitus ja isännöitsijä ovat sen päättäneet, sanoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen liiton tiedotteessa. Samassa yhteydessä kannattaa myös mainita, milloin ja kenelle yhtiökokouksen esityslistalle toivotut asiat täytyy toimittaa. Kutsun liitteeksi olisi hyvä liittää myös yhtiökokouksen asiakirjat, vaikka lain mukaan riittää, että ne ovat nähtävillä esimerkiksi taloyhtiön kerhohuoneessa.

Kristel Pynnönen kehottaa osakkaita myös ilmoittamaan sähköpostiosoitteensa taloyhtiölle kokouskutsun ja muiden materiaalien toimittamista varten. Kun taloyhtiöllä on suostumus yhtiökokousmateriaalien lähettämiseen sähköpostitse, yhtiö saa kutsut perille edullisemmin ja varmemmin. Yhtiökokouksen pitopaikka ja ajankohta kannattaa myös sijoittaa niin, että osakkaiden osallistuminen on mahdollisimman vaivatonta, Pynnönen mainitsee.

Kiinteistöliiton tiedote

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti