Näin kertakäyttöinen kasvomaski hävitetään

Virallinen suositus kasvomaskien käyttämisestä lisää kertakäyttöisten maskien jätemäärää. Roskaantumisen ehkäiseminen on kaikkien vastuulla, kirjoittaa Mäntsälän Uutiset.

Kertakäyttömaskin kuuluu sekajätteen joukkoon, sanoo Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) ympäristöasiantuntija Minna Partti artikkelissa. Maski laitetaan normaaliin sekajätteen pussiin, pussin suu suljetaan ja se laitetaan jäteastiaan. Maskeja ei missään nimessä saa heittää vessanpönttöön, Partti muistuttaa. Keväästä alkaen viemäreihin on päätynyt ennätyksellinen määrä desinfioivia puhdistusliinoja, nenäliinoja ja kosteuspyyhkeitä, mikä on aiheuttanut ongelmia viemäriverkostossa.

Roskaantuminen näkyy myös julkisissa tiloissa ja luonnossa

Tilanne roskaantumisen kannalta on haasteellinen ja lieveilmiöiden laajuus alkaa näkyä vasta nyt, kertoo Helsingin seudun liikenteen (HSL) turvallisuusasiantuntija Sami Hulkkonen. Joukkoliikenteen käyttämien tilojen siivouksesta vastaavia tahoja ja bussien siivouksesta vastaavia yrityksiä on tiedotettu siivouksen tehostamisesta ja roska-astioiden nopeasta tyhjentämisestä, Hulkkonen sanoo.

Minna Partin mukaan roskaantumista näkyy myös maastossa, kun sinne heitetään kasvomaskeja ja kumihanskoja, jotka voisi vähintään laittaa roskikseen. Partti ei usko kiinteistöjen sekajätteen määrän kasvavan, vaikka kasvomaskeja alkaisi kulua miljoonittain. Maskit ovat kuitenkin aika pieniä, ja jos kiinteistön jäteastiat alkavat pursuta yli, isännöitsijä voi tihentää tyhjennysväliä, Partti huomauttaa.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti