Naapuriapu nosteessa

Huoli toisten ihmisten hädästä on noussut pintaan koronatilanteessa. Sosiaalisessa mediassa on useita ryhmiä, joissa tarjotaan esimerkiksi kauppa-apua, kirjoittaa Aamulehti (16.3.2020).

Myös taloyhtiöiden ilmoitustauluille on ilmestynyt viestejä, joissa tarjoudutaan tekemään ostokset iäkkään asukkaan puolesta tai hoitamaan lapsia, jotta vanhempi voi käydä töissä.

Tampereen seurakunnissakin pohditaan, millaista apua seurakunnat voisivat tarjota koronaviruksen aiheuttamassa kriisissä. Viestintäjohtaja Sami Kallioinen kertoo Aamulehdelle, että seurakunnan työntekijöiltä on vapautunut paljon työaikaa, kun esimerkiksi yhteisöruokailut ja vapaaehtoistoimintaa on jouduttu keskeyttämään koronarajoitusten vuoksi.

Tampereen seurakuntien kehittämistyön asiantuntija ja tiedottaja Eva Wäljas sanoo, että läsnäoloa on fyysisten kontaktien vähetessä haettu virtuaalisesti, esimerkiksi messuja on striimattu viikonlopun aikana sekä lähetetty Facebook-liveä. Wäljas muistuttaa, että ikäihmisten lisäksi myös yksinyrittäjät ovat tällä hetkellä kovilla, ja kirkko onkin tällä viikolla yhteydessä yrittäjäjärjestöihin pohtiakseen, mitä yksinyrittäjien eteen voisi tehdä.

Naapuriapu pähkinänkuoressa

  • Naapuriavussa on kyse korvauksetta toisen henkilön esimerkiksi sukulaisen, ystävän tai naapurin hyväksi tehtävästä satunnaisesta työstä.
  • Verotuskäytännössä vähäisten naapuriaputyyppisten työsuoritusten vaihtaminen keskenään on verovapaata.
  • Myös erityistä ammattitaitoa omaava henkilö voi tehdä kyseisenlaisia työsuorituksia lähipiirissään, kun hän tekee työn ilman korvausta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti