Myös MolokⓇ-jätesäiliöt tarvitsevat pitkän tähtäimen huoltosuunnitelman

Onko taloyhtiönne jätepiste siisti ja turvallinen? Toimivatko MolokⓇ-jätesäiliöt ongelmitta läpi vuoden? Olisiko aika laatia jätepisteen PTS?

Olipa kerran taloyhtiö, jonka Molok®-jätesäiliön sisällä oleva nostosäkki oli revennyt. Ongelma ei näkynyt jätepisteellä käyville asukkaille, mutta aiheutti työturvallisuusriskin jätesäiliötä tyhjentävälle ammattilaiselle, joka ei osannut varoa säkistä putoilevia roskia.

Esimerkin kaltaisilta riskeiltä voidaan välttyä jäteastioiden säännöllisellä huollolla. Paras tapa varmistua siitä, että jätepiste pysyy kunnossa, on tehdä taloyhtiön jätepisteen PTS eli pitkän tähtäimen suunnitelma.

Miksi jätepiste tarvitsee PTS:n?

Varsinkin isojen taloyhtiöiden jätepisteellä voi käydä päivän aikana kova vilske. Mitä enemmän käyttöä ja liikennettä on, sitä merkittävämpää on huolehtia myös MolokⓇ-jätesäiliöiden kunnosta riittävän tiheällä tarkastus- ja huoltovälillä.

Taloyhtiöt koosta ja kotipaikasta riippumatta ovat velvoitettuja tekemään vuosittain selvityksen pitkän aikavälin kunnossapitotarpeista. Taloyhtiöiltä löytyykin usein pitkän tähtäimen suunnitelma niin katolle, pihalle kuin lämmönjakelullekin. Vain harvoin suunnitelmissa huomioidaan jätehuolto, mikä kuitenkin on isossa osassa, kun ajatellaan asukkaiden viihtyvyyttä ja asumisturvallisuutta.

Suunnitelmallisuus näkyy säästöinä: korjauskuluihin on helppo varautua, eivätkä ne kasva yhtä korkeiksi kuin akuuteissa tilanteissa. Yllättävät korjaustarpeet johtavat ylimääräisiin kustannuksiin, koska hinta- tai tuotevertailuihin ei ole aikaa.

Molok Oy:n valtuutetun huoltokumppanin L&T:n taloyhtiölle tekemässä pitkän tähtäimen suunnitelmassa huomioidaan aina taloyhtiön nykytilanne, huoltohistoria, tulevaisuuden korjaustarpeet, kehitys- ja huoltotarpeet sekä kustannusarvio. Molok®-jätepisteen tarkastuksen yhteydessä L&T:n asiantuntija dokumentoi nykytilanteen valokuvin ja kirjoittaa kattavan raportin, joka sisältää kaikki yllä mainitut osa-alueet.

Pitkän tähtäimen suunnitelma helpottaa MolokⓇ-jätepisteen korjaus- ja huoltotarpeen ennakointia ja säästää euroja. Suunnitelman avulla varmistetaan, että jätepiste on aina lainmukainen, kiinteistön arvo nousee ja hiilijalanjälki pienenee. Molok®-jätepisteen pitkän tähtäimen suunnitelmassa huomioidaan myös tulevaisuuden tarpeet, minkä ansiosta taloyhtiössä ei ajauduta umpikujaan, kun kerättävien jätejakeiden määrä jälleen lisääntyy.

Mitä jatkuva huoltosopimus tarkoittaa?

Arvioidemme mukaan 30 prosenttia olemassa olevista MolokⓇ -jätesäiliöistä kaipaa pientä kunnostusta, joka voidaan tehdä helposti ja edullisesti. Osa säiliöistä ovat kuitenkin sen verran huonossa kunnossa, että niiden käyttäminen voi aiheuttaa vaaratilanteen – esimerkiksi nostomekanismi voi olla vaurioitunut tai MolokⓇ-jätesäiliön sisällä oleva nostosäkki rikki.

Pitkän tähtäimen suunnitelma ja säännöllinen huolto takaavat, että MolokⓇ-jätesäiliöt pysyvät moitteettomassa kunnossa ja niiden käyttöikä pidentyy. L&T:n tarjoama jatkuva huoltosopimus tarkoittaa, että käymme suorittamassa sovituin väliajoin MolokⓇ-jätesäiliöiden huolellisen kuntotarkastuksen ja vaahtopesun, teemme pienet huoltotoimenpiteet välittömästi ja täydennämme taloyhtiölle tehtyä pitkän tähtäimen suunnitelmaa joka huoltokäynnin yhteydessä.

Kuntotarkastuksen yhteydessä jätesäiliö pestään valmistajan tuotekoulutusten mukaan ja tarkistetaan, että kyltit, tarrat, luukut, saranat, kannet, säkki ja nostomekanismi ovat kunnossa. Jos tarkastuksen yhteydessä paljastuu epäkohtia, sovitaan asianmukaisista korjaustoimenpiteistä mahdollisimman pian.

Katso videolta, miten Molok®-jätesäiliöiden pesu ja huolto käytännössä tapahtuvat!

Kaikki tiedot tallennetaan toiminnanohjausjärjestelmään, josta ne ovat jatkuvasti isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen jäsenten luettavissa. Näin kaikilla asianomaisilla on aina ajantasainen tieto jätepisteen todellisesta kunnosta ja suositeltavista huoltotoimenpiteistä.

Säästä aikaa ja rahaa – osta ammattilaiselta

Säännöllinen kuntotarkastus ja pesu ovat jätesäiliöiden tärkeimmät huoltotoimenpiteet, oli taloyhtiön käytössä minkälainen jäteastia tahansa. Siitä huolimatta vain harvassa taloyhtiössä on nimetty vastuuhenkilö, joka tarkkailisi jätepisteen kuntoa tasaisin väliajoin. Vaikka tällainen henkilö olisi nimetty, ei jätepistettä päivittäinkään käyttävä asukas välttämättä huomaa jätesäiliön kunnossa ongelmia samalla tavalla kuin kuntotarkastuksia työkseen tekevä alan ammattilainen.

Mitä luulet, olisiko aika parantaa piha-alueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta laittamalla MolokⓇ-jätesäiliöt kuntoon?

Haluatko tietää lisää Molok®-jätesäiliöiden huoltosopimuksesta ja PTS:tä? Kysy lisätietoja numerosta 010 636 6400 tai ota yhteyttä tältä sivulta löytyvän lomakkeen kautta.


 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti