Myönnettyjen rakennuslupien määrä laskussa

Kuva: Bigstockphoto

Tilastokeskuksen tietojen mukaan asunnoille myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä laski vuoden 2019 helmi–huhtikuun aikana 17,4 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Rakennuslupia myönnettiin vuoden 2019 helmi–huhtikuun aikana kaikkiaan 8,8 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 25,7 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2018 vastaavana ajanjaksona.

Asuinrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia 2,7 miljoonalle kuutiometrille, kun vuotta aiemmin niitä myönnettiin 3,3 miljoonalle kuutiometrille. Asuinkerrostaloille myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä laski 21,2 prosenttia, rivi- ja ketjutalojen 5,8 ja erillisten pientalojen 13,2 prosenttia. Lukumääräisesti rakennuslupia myönnettiin kaikkiaan 9196 asunnolle, mikä on 20,2 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin vastaavana ajanjaksona.

Rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi vuoden 2019 helmi–huhtikuun aikana 1,2 prosenttia. Asuinrakentamisen volyymi väheni kuitenkin 3,0 prosenttia, vaikka asuinrakentamisen aloituksia oli ajanjaksolla 1,6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Lue lisää Tilastokeskuksen tilastojulkistuksesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti