Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni reilusti kesän aikana

Kuluvan vuoden touko-heinäkuussa rakennuslupia myönnettiin 8,6 miljoonaa kuutiometriä, mikä on 35,4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä väheni 28,6 prosenttia ja muuhun kuin asuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä 37,9 prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista.

Kaikissa talotyypeissä kuutiomäärät vähenivät reilusti vuodentakaisesta, eniten väheni liike- ja toimistorakentamiseen myönnetty kuutiomäärä, jopa 52,6 prosenttia.

Asuinrakentamiseen rakennuslupia myönnettiin touko-heinäkuun aikana vuodentakaista vähemmän, yhteensä 2,5 miljoonaa kuutiometriä. Vastaava määrä vuotta aiemmin oli 3,5 miljoonaa kuutiometriä. Kerrostaloille myönnetty kuutiomäärä väheni 34,0 prosenttia ja pientalojen kuutiomäärä 18,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennuslupia myönnettiin touko-heinäkuun aikana kaikkiaan 7 732 asunnolle, määrä väheni 30,0 prosenttia vuodentakaisesta. Samaan aikaan aloitettiin kaikkiaan 11 668 asunnon rakentaminen, mikä oli 11,8 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti