Museovirasto: Helsinki Garden yhä liian suuri

Garden Helsinki -monitoimihalli sai kaupunginhallituksen hyväksynnän areenan vaatimille kaavamuutoksille 3.2.2020. Museoviraston mukaan areena ei välttämättä sovi ympäristöönsä, kirjoittaa Yle.

Museoviraston johtaja Mikko Härön mukaan hanke voi yhä olla liian massiivinen Töölön Olympiapuiston ympäristöön. Areena ei välttämättä sovi puiston kokonaisuuteen tai sen läpi kulkevaan viherkäytävään, vaikka hanketta onkin muutettu pienemmäksi, Härö perustelee. Museovirasto aikoo katsoa, miten uudet suunnitelmat sopivat valtakunnallisesti merkittävään ympäristöön.

Suunniteltu jättiareena olisi kooltaan noin kaksi kertaa Helsingin musiikkitalon kokoinen ja sen alla olisi kolmen musiikkitalon verran lisää tilaa. Urheilun lisäksi kokonaisuuteen on suunniteltu asuntoja, kauppakeskus ja majoituspalveluja.

Hankkeen projektijohtaja Ilkka Kilpimaa kertoo, että suunnitelmiin on tehty jo reilusti muutoksia. Nyt kaupunginhallituksen hyväksymässä kaavassa on esimerkiksi vähennetty maan päällä olevaa rakennuspinta-alaa yli 15 prosenttia. Kilpimaa uskoo mahdollisten uusien valitusten käsittelyn vaativan aikaa noin vuoden verran.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää