Mukavuutta energiaa säästämällä

[vc_row css=”.vc_custom_1571301217844{background-color: #f4ede7 !important;}”][vc_column][vc_column_text]Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, jota ei ole oikein tasapainotettu aiheuttaa epämukavuutta. Joissakin huoneissa on liian kuuma, joissakin taas liian kylmä. Toisaalta jos lämmitysverkoston virtaama on merkittävästi liian suuri, saattaa kaikkiin huoneisiin riittää hyvin lämpöä. Tällöin vesi kuitenkin kulkee liian nopeasti lämpöpatterin läpi, eikä ehdi luovuttamaan siihen sitoutunutta energiaa. Vesi palaa liian kuumana takaisin lämmöntuottolaitteelle, jolloin sen hyötysuhde laskee. Tämän seurauksena lämmityskustannukset ovat huomattavasti suuremmat, kuin on tarpeen.[/vc_column_text][vc_column_text]Tasapainotuksen avulla voidaan saavuttaa merkittäviä energiasäästöjä sekä parantaa asumisviihtyvyyttä. Tasapainotuksella varmistetaan, että jokaisen patterin virtaama on oikea, jolloin lämmin vesi jäähtyy optimaalisesti ja luovuttaa lämpöenergian tasaisesti huoneisiin. Hyvän jäähtymän lisäksi myös pumppauskustannukset voidaan minimoida tasapainotuksen avulla.

– Tasapainotuksen takaisinmaksuaika on parhaimmillaan hyvinkin lyhyt ja siten se on usein hyvin kannattava toimenpide. Etenkin jos tehdään lisäeristyksiä tai muita energiatehokkuuteen tähtääviä toimenpiteitä, ei kaikkea säästöpotentiaalia saada hyödynnettyä ilman tasapainotusta, kertoo IMI Hydronic Engineeringin toimitusjohtaja Jorma Kukkonen.

Lue lisää energiasäästömahdollisuuksista vesikiertoisissa lämmitysjärjestelmissä.

IMI Hydronic Engineering valmistaa tuotteita vesikiertoisten järjestelmien säätöön ja on muun muassa maailman johtava linjasäätöventtiilien valmistaja. IMI TA STAD linjasäätöventtiilien avulla haarojen ja nousujen virtaamat saadaan tasapainotettua luotettavasti ja tarkasti. Patterikohtaiset virtaamat säädetään patteriventtiilien avulla, jotka varustetaan termostaattiantureilla. IMI TA TRV-3 patteriventtiilissä myös pienet virtaamat saadaan säädettyä tarkasti. Nestetäyttöisen termostaatin ansiosta patteriventtiilissä voidaan käyttää voimakasta palautusjousta, joka estää venttiiliä juuttumasta.[/vc_column_text][vc_single_image image=”56192″ img_size=”full”][vc_column_text]Milloin patteriverkosto tulee tasapainottaa?

  • Ennen käyttöönottoa
  • Mikäli haluttua huonelämpötilaa ei saavuteta tai lämpötilat eivät ole tasaisia huoneiden välillä
  • Mikäli huonelämpötilat vaihtelevat liikaa
  • Aina jos tehontarve muuttuu, esimerkiksi rakennukseen tehdään esimerkiksi lisäeristyksiä, ikkunan vaihtoja tai ilmanvaihdon säätöjä.

[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Loriseeko patterit?” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Pattereista kuuluva lorina tai epätasaisesti lämpenevät patterit saattavat kertoa myös patteriverkostossa olevasta ilmasta. Ilmaa pääsee verkostoon käytön aikana usein huonon paineistuksen takia. Kun verkoston paine laskee liian alas, pääsee verkostoon ilmaa, joka liikkuu veden mukana aiheuttaen ääniä. Verkoston paine pidetään oikeana paisunta-astian avulla, mikä kaipaakin säännöllistä huoltoa.

Lue lisää paineistuksen tärkeydestä.

– Lämmitysjärjestelmän venttiilien vaihdon ja tasapainotuksen yhteydessä on hyvä varmistaa, että paisunta-astia on kunnossa ja vaihtaa se tarpeen mukaan uuteen. Valmistamissamme IMI Pneumatex Statico paisunta-astioissa on tiivis kumipussi, jolla on 5-vuoden takuu. Samalla suosittelemme suojaamaan uudet patteriventtiilit tehokkaalla IMI Pneumatex Cyclone lianerottimella.

– IMI Hydronic Engineering tarjoaa ainutlaatuisen valikoiman laadukkaita tuotteita. Meiltä saat lämmitysjärjestelmän virtaamien säätöön, paineistukseen ja ilman- sekä lianpoistoon kaikki tarvittavat tuotteet samalta toimittajalta. Tunnemme vesikiertoiset verkostot ja valitsemalla tuotteemme tiedät, että ne toimivat hyvin yhdessä, Jorma Kukkonen jatkaa.[/vc_column_text][vc_column_text]Lue lisää IMI Hydronicin Internet-sivuilta[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1571302274214{background-color: #f4ede7 !important;}”][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][mpc_button preset=”preset_4″ url=”url:http%3A%2F%2Fwww2.imi-hydronic.com%2Ffi%2Fota-yhteytta%2F|||” font_preset=”mpc_preset_38″ font_color=”#ffffff” font_size=”12″ font_line_height=”1″ font_transform=”uppercase” font_align=”inherit” title=”Ota yhteyttä” icon=”fa fa-angle-right” icon_color=”#ffffff” icon_size=”12″ icon_effect=”stay-right” icon_gap=”20″ background_color=”#4183d7″ border_css=”border-width:2px;border-color:#4183d7;border-style:solid;border-radius:5px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:11px;padding-right:30px;padding-bottom:11px;padding-left:40px;” margin_divider=”true” margin_css=”margin-top:6px;margin-right:10px;margin-bottom:4px;margin-left:10px;” hover_font_color=”#ffffff” hover_icon_color=”#ffffff” hover_background_color=”#598fd6″ hover_border_css=”border-width:2px;border-color:#598fd6;border-style:solid;border-radius:5px;” mpc_tooltip__font_preset=”default”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1571302305085{background-color: #f4ede7 !important;}”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti