Muistilista mökkiläiselle

Kuva: Karin Hannukainen

Kesämökkikausi alkaa toden teolla, vaikka sää juuri nyt onkin viileä. Monet ovat jo tarkastaneet ja huoltaneet mökkinsä talven jäljiltä, mutta tässä vielä tarkistuslista. Suomen Kiinteistölehti toivottaa hyvää mökkeilykautta!

Tarkasta mökki ja muut rakennukset silmämääräisesti. Katolla käydessä on hyvä putsata samalla myös rännit lehdistä ja roskista. Ovatko tuholaiset kuten pikkujyrsijät tehneet vahinkoa mökin rakenteisiin – tai viihtyneet huonekaluissa tai ruuan säilytystiloissa? Tarkastuskierroksen yhteydessä kannattaa katsoa myös, ettei mitään tavaroita ole lähtenyt varkaiden matkaan.

Talven ajan kylmänä olleen mökin lämmittäminen kannattaa aloittaa varovasti, jotta piippu ei vahingoitu äkillisestä lämpötilan muutoksesta.

Tarkasta palovaroitin ja sähkölaitteet. Anna sähkölaitteiden lämmetä rauhassa.

Tarkasta putket ja veden laatu. Veden laskeminen hiljalleen putkiin on suositeltavaa. Liitoksia on syytä tarkkailla. Mikäli mökillä on kaivo, myös veden laatu on tarkastettava.

Siivoa mökki perusteellisesti pesuainevedellä. Se ehkäisee esimerkiksi myyräkuumeen leviämistä.

Tarkista nestekaasulaitteiston kunto.

Lisää tietoa muun muassa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEK:in sivuilta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti