Moni opiskelija vielä ilman asuntoa

Piirros: Marjo Parkkinen

Vaikka uusilla opiskelijoilla olisi tänä kesänä ollut siihen hyvä mahdollisuus, yllättävän suuri joukko ei ole hoitanut asuntoasioitaan ajoissa kuntoon, sanoo Vuokraturva tiedotteessaan.

Moni uusi opiskelija ei välttämättä ymmärrä millaiseen kiireeseen ja kilpailutilanteeseen se voi johtaa, Vuokraturva varoittaa.

Jos asunto on edelleen hankkimatta, nyt on kiireen vilkkaan syytä asiaan tarttua. Mitä suositummalta ja halutummalta alueelta asuntoa toivoo, sen kovempi kiire on, Vuokraturva patistaa.

Opiskelupaikkojen varmistuminen aikaistui isolta osin kesäkuulle, kun opiskelijavalinta on muuttunut pääsykokeiden sijaan enemmän lukio- ja ylioppilaskoearvosanoihin perustuvaksi. Aiemmin opiskelupaikat varmistuivat pääosin heinäkuun puolivälin tienoilla. Nyt suuri osa sai varmistuksen opiskelupaikalleen jo kesäkuussa.

Jos asunnonhaun aloittaa vasta nyt, on alusta asti syytä katsoa vaihtoehtoja laajasti yhdelle tai muutamalle alueelle keskittymisen sijaan. Jos vielä kuun lopussakin on ilman asuntoa, ja lähes kaikki asunnot ovat jo menneet, voi joutua pakon edessä ottamaan sen minkä saa, vaikka sijainti, asunto tai vuokrataso ei omia toiveita vastaisi. Siksi nyt kannattaa pitää kiirettä.

Vuokranantajan kannalta paras ajankohta pienen asunnon vuokraamiseen on juuri nyt, Vuokraturva painottaa.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti