MoMent ry panostaa epoksin kemikaaliturvallisuuteen

Kuva: Wikimedia Commons/Dzhang2680

Modernit viemärisaneerausmenetelmät (MoMent) ry tarjoaa jäsenyrityksilleen Työterveyslaitoksen järjestämää epoksiturvallisuuteen liittyvää koulutusta henkilöstön työturvallisuutta parantamaan. MoMent ry:n tavoite on nolla altistumistapausta vuodessa.

MoMent on panostanut viime vuosina voimakkaasti kemikaaliturvallisuuteen yhdessä Työterveyslaitoksen (TTL) kanssa. TTL on järjestänyt MoMent ry:n jäsenyrityksille runsaasti epoksiturvallisuuteen liittyvää koulutusta.

Epoksi on allergisoiva aine ja siksi sen kanssa työskenneltäessä on suojauduttava asianmukaisesti. Epoksiturvallisuuskoulutus parantaa viemärisaneerausalan henkilöstön osaamista ja työturvallisuutta sekä neuvoo, miten altistavia aineita käsitellään.

– TTL:n epoksikansiota on käytetty hyväksi menestyksellisesti myös alan yritysten omissa koulutuksissa, sanoo MoMentin uusi puheenjohtaja Heikki Jyrämä.

MoMent ry:n tavoite erottua muusta rakennusalasta

– Viemärisaneerausalan on erotettuva selkeästi muusta rakennusalasta, jonka laatu ei vastaa MoMentin tavoitteita. Luomalla yhteiset pelisäännöt ja toimintatavat saadaan ala kehittymään ja laatutaso nousemaan. Asiansa osaavien valvojien saaminen alalle sekä toimintojen standardisointi ovat MoMentin tärkeitä tavoitteita, sanoo Jyrämä.

MoMent ry on mukana kehittämässä alalle RT-korttia. Yhdistyksen tavoitteena on luoda yhteiset normit koko alalle ja toimia tässä prosessissa koordinaattorina. Alan standardisoinnista hyötyvät kaikki osapuolet.

Tällä hetkellä yritysten laatusertifioinnit hoitaa VTT ja asentajien kaksivaiheisen henkilösertifiointikoulutuksen Työtehoseura yhteistyössä MoMentin kanssa. Epoksiturvallisuuden sekä työmenetelmien standardisoinnin hoitaa Työterveyslaitos.

MoMent tekee tiivistä kehitystyötä yhteistyössä SuLVI ry:n, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n, Kiinteistöliiton, Ympäristöministeriön, VTT:n ja Finanssiala ry:n kanssa parantaakseen modernien viemärisaneerausmenetelmien toimintaedellytyksiä entisestään.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää