Molok palkittiin parhaana kierrätys- ja jätehuoltoratkaisuna

Kuva: Molok Oy

Molok® selätti maailmanlaajuiset jätehuollon jättiläiset ja voitti New Economyn Clean Tech palkinnon parhaana kierrätys- ja jätehuoltoratkaisuna.

Molok Oy on saanut kansainvälisesti tunnetun New Economy –lehden jakaman Clean Tech palkinnon. New Economy –lehti on teknologian, liiketoiminnan ja rahoituksen julkaisu, jonka pääkonttori on Lontoossa. Molok on palkintojen saajien hyvässä seurassa, jossa palkittuina ovat mm. Google, Iceland, Tesla ja Ikea. Molok palkittiin parhaana kierrätys- ja jätehuoltoratkaisuna.

New Economy palkitsee yrityksiä, joiden ideat, saavutukset, projektit ja ratkaisut tuottavat kestäviä, pitkän tähtäimen innovaatioita ja ovat alansa johtajia. Molok Oy on kuunnellut asiakkaan tarpeita ja työskennellyt väsymättä yli 25 vuotta muuttaen maailmanlaajuista jätehuollon ajattelutapaa jätteiden keräyksestä ja kierrätyksestä. Yrittäjä Veikko Salli perusti yrityksen vuonna 1991. Molok –säiliöstä tuli maailmanlaajuinen ratkaisu jätehuoltoon ja tuotteita käytetään yli 40 maassa. Pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Nokialla. Kansainvälinen, laaja jälleenmyyjäverkosto pystyy vastaamaan kasvaviin vaatimuksiin ympäri maailmaa.

Molok –järjestelmällä on monia etuja. Pystysuora rakenne, josta 60 % on maan alla, pitää jätteen viileänä, hidastaa bakteeritoimintaa ja sitä kautta hajuhaitat pysyvät kurissa. Kerättävä jäte tiivistyy säiliössä ja mitä täydemmäksi säiliö tulee, sitä suuremmaksi painovoimaisen puristumisen merkitys kasvaa. Tämän painovoimaisen puristumisen ansiosta samaan tilaan saadaan jopa 20% enemmän jätettä. Tämä tarkoittaa tyhjennysautoliikenteen vähenemistä ja pienempiä päästöjä ympäristöön. Maanalaisen keräyskapasiteetin johdosta jätesäiliöiden vaatima tilantarve on pieni, ja pihassa tilaa säästyy vaikkapa autopaikoille tai lasten leikkipihalle.

Säiliöiden tyhjennys sujuu nosturin avulla siististi ja turvallisesti. Nostoperusteinen tyhjennys mahdollistaa jätesäiliöiden sijoittamisen paikkoihin, jossa ne ovat helposti käytettävissä.  Tyhjennys onnistuu vaikka tyhjennysauton ja säiliöiden välissä olisi aitaa, pensaita tai ruohoalue.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti