Mobiilikulkeminen jättää avainten luovutusprosessit historiaan

Mobiilikulkeminen on ratkaisu, joka digitalisoi koko avaintenluovutusprosessin ja sujuvoittaa tiloihin kulkemista. Käytännössä mobiilikulkemisen myötä avaimia tai kulkukortteja ei tarvita, sillä kulkeminen tapahtuu älypuhelimeen ladattavan applikaation avulla.

Mobiilikulkemisen isoimmat hyödyt liittyvät toiminnan jouhevuuteen. Mobiilitunnisteen myötä avaimia ei tarvitse kopioida, avainta ei tarvitse noutaa mistään, eikä erityisiä kuittauksia avaimen luovuttamiseksi tarvita. Prosessi vähentää merkittävästi työmäärää, joka avainten luovutukseen yleisesti liitetään.

Mobiilitunniste sujuvoittaa kulkemista ja varmistaa turvallisuuden

Eräs mobiilikulkemisen ratkaisuja toimittava yritys on suomalainen IDcontrol, joka on kehittänyt tunnistautumisratkaisujaan muovikorteista mobiilitunnisteisiin. IDcontrolin käyttössä on 3–4 mobiilitunnistetta, joiden suurimmat erot liittyvät tunnisteen lukemistapaan. Tilan ovi voi avautua esimerkiksi taputtamalla tai kääntämällä puhelinta. Samaa applikaatiota on mahdollisuus hyödyntää esimerkiksi autotalliin ja taloon kulkemisessa. Mobiilitunnisteen avulla tila on mahdollista avata myös etäältä, mikä helpottaa esimerkiksi autotalliin pääsyä. Sujuvan kulkemisen lisäksi turvallisuudesta huolehtiminen on merkittävässä osassa mobiilikulkemista.

–Mobiilikulkemisen yksi merkittävä etu on, että epäilyttävää käyttöä havaittaessa tunniste voidaan poistaa käytöstä välittömästi. Lukkoja ei tarvitse sarjoittaa uudestaan, vaan tilanteen korjaus onnistuu digitaalisesti, kertoo mobiilikulkemisen asiantuntija ja IDcontrolin toimitusjohtaja Markku Raitanen.

Mobiilikulkeminen sujuvoittaa coworking-tilojen käyttöä

Toistaiseksi mobiilikulkemista hyödynnetään erityisesti toimistohotelleissa ja coworking-tiloissa. Näillä tiloilla tarkoitetaan työskentelytiloja, joita voidaan varata eri yritysten työntekijöiden käyttöön. Esimerkiksi Technopoliksen coworking-konsepti UMA Workspace hyödyntää mobiilipohjaista kulkemista. Ratkaisu on asennettu ensimmäisiin kohteisiin ja lisää työstetään tämän vuoden aikana. Joustava mobiilikulkeminen on saanut innostuneen vastaanoton UMA Workspace -työtilojen käyttäjiltä ja modernien kulkemisen ratkaisujen uskotaankin yleistyvän tulevaisuudessa.

–Meille mobiiliavaimessa tärkein etu digitaalisuuden lisäksi on vaivattomuus. Enää ei tarvita avaimia tai kulkukortteja. Koska kyseessä on edelläkävijäratkaisu, halusimme kumppanin, joka pystyy teknisen ratkaisun lisäksi sitoutumaan uudenlaisen toteutuksen rakentamiseen nopeassa aikataulussa. Yhteistyö IDcontrolin kanssa on ollut erittäin sujuvaa, kertoo mobiilikulkemisen projektista vastaava Chief Information Officer Risto Kivisilta Technopolikselta.

Mobiilikulkemisen hyödyt laajempaan käyttöön

Käytännössä mobiilikulkeminen on mahdollista toteuttaa tilaan kuin tilaan, sillä toiminto on sama ovesta riippumatta. Vaikka mobiilikulkemisen hyödyntäminen asunnoissa on toistaiseksi vähäistä, voi tilanne tulevaisuudessa olla toinen. Tällä hetkellä projekteja mobiilikulkemisen yleistymiseksi asuinalueille on jo suunnitteilla. Mobiilikulkeminen voi tehostaa jo lähitulevaisuudessa esimerkiksi taloyhtiöiden ja isännöintitoimistojen toimintaa.

IDcontrol – paras tunnistaa

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti