Mittavasta rakennushankkeesta ei kerrottu naapureille – KKO totesi menettelyn laittomaksi

Kuvituskuva.

Korkein oikeus otti kantaa siihen, pitäisikö naapuritontin omistaja ottaa mukaan rasitetoimitukseen, kun hänen rakennuksensa sijaitsevat aivan vieressä, kirjoittaa MTV Uutiset.

Tontinomistajan tietoon tuli, että naapuritontin rasitetoimituksessa oli perustettu ajoneuvojen pitämis-, venevalkama- ja laiturirasitteet. Kysymys oli laajasta, neljäntoista eri kiinteistön rakentamishankkeesta.

Rasitetoimituksesta ei kerrottu mitään naapuritontin omistajalle, vaikka hänen asuin- ja talousrakennuksensa sijaitsivat tulevan rakennusalueen välittömässä läheisyydessä.

KKO totesi ratkaisussaan, että rasitetoimituksessa pitää arvioida myös sellaiset haitat ja vahingot, joita mahdollisesti aiheutuu muille kuin rasitetulle kiinteistölle. Asianosaisaseman arviointi voi edellyttää tapauskohtaista harkintaa. Tässä tapauksessa rasitealue sijoittuu välittömästi toisen kiinteistön rajalle ja sillä olevien rakennusten läheisyyteen, jolloin rasitteen vaikutusten voidaan arvioida ulottuvan merkittävässä määrin myös sinne.

Lue alkuperäinen uutinen MTV Uutisten nettisivulta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää