Miten hukkaenergia päihitetään Tuulimyllyntie kolmessa

Piirros: Marjo Parkkinen

Taloyhtiöissä energia- ja vesikustannukset vievät yli kolmanneksen kaikista hoitokustannuksista, kertoo HSY.  Tästä iso osa on hukkaenergiaa, erityisesti vanhoissa taloyhtiöissä. Asunto Oy Tuulimyllyntie 3 on päättänyt päihittää hukkaenergian ja lähtenyt tekemään kattavaa energiaremonttia. Samalla parannetaan asuinolosuhteita merkittävästi. Ennen remonttia taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Sakari Kuvaja kävi HSY:n Ilmastoinfon Taloyhtiön energiaeksperttikurssin ja vakuuttui energiatehokkuuden merkityksestä taloyhtiössä.

Sakari Kuvaja osallistui HSY:n Ilmastoinfon energiaeksperttikurssille syksyllä 2018. Aiemmin samana vuonna hänet oli valittu taloyhtiön hallitukseen puheenjohtajaksi ja energiaeksperttikurssin opit tulivatkin heti käyttöön, sillä taloyhtiössä tehtiin taloyhtiöstrategiaa. Sakari kertoi energiaeksperttikurssin vahvistaneen hänen käsitystään, että taloyhtiön energia-asioita tulisi edistää ja ottaa mukaan strategiaan. Tiedossa oli, että kaupungin omistaman tontin vuokra tulee nousemaan vuonna 2025, ja strategiassa pyrittiin toimiin, jotta vastike ei vuokrannoususta huolimatta nousisi. Tämä ei ollut ainut syy energiatehokkuustavoitteille. Taloyhtiön hallituksessa haluttiin osallistua ilmastotalkoisiin.

Lue lisää Tuulimyllyntie 3:n ainutlaatuisesta ratkaisusta ja tutustu Taloyhtiön energiaekspertti -verkkokurssiin osoitteessa koutsi.hsy.fi.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti