Mitä kerrostalossa saa tehdä öisin?

Järjestysmääräykset usealla kielellä. Kuvituskuva

Taloyhtiön järjestysmääräyksillä ei asiantuntijan mukaan kannata kieltää sellaista, mille ei ole mitään perusteita, kertoo Yle nettisivuillaan.

Lähes kaikkien taloyhtiöiden järjestysmääräyksissä lukee, että huoneistoissa ei saa viettää häiritsevää elämää ja melua pitää välttää yörauhan aikaan eli kello 22–7 välisenä aikana. Voiko taloyhtiö kuitenkin kieltää järjestyssäännöillään suihkussa käynnin, WC:n vetämisen, pianonsoiton tai grillaamisen parvekkeella?

Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Hupli kertoo Ylen haastattelussa, että järjestysmääräysten tarkoitus on oikeastaan yksinkertainen: niillä taataan kaikille talossa asuville ja eläville hyvä ja turvallinen asumisrauha.

Häiritsevän elämän määrittely ei kuitenkaan ole aivan yksiselitteistä, koska kaikki tapaukset ovat erilaisia. Hupli kertoo, että useiden taloyhtiöiden järjestyssäännöt ovat varsin vanhakantaisia ja pohjautuvat enemminkin aikaan, jolloin ihmiset kävivät töissä kello 8–16. Osa järjestyssäänöistä voi olla jopa yli 50 vuoden ikäisiä. Järjestysmääräykset olisikin hyvä päivittää vastaamaan nykyaikaa ja ottaa huomioon, mitä niillä voi kieltää ja mitä ei. Mihin ei voi puuttua, niin sitä ei voi kieltää, kuten esimerkiksi lapsien leikkimistä pihalla.

WC:ssä tai suihkussa voi käydä huoletta mihin vuorokauden aikana tahansa. Myös pesukonetta voi lähtökohtaisesti käyttää yölläkin, se on tavanomaista elämää.

Lue alkuperäinen juttu Ylen nettisivuilta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää